5 tipp, hogyan teheti egyedivé és szokatlanná otthona bármely helyiségét

Egy fal, egy megvilágítás, egy mosdópult lehet nagyon extrém és különleges, ami meghatározhatja otthona hangulatát. Ennek megvalósításához kiváló ötlet mozaikot használni, hiszen már az ókori emberek is tudták, hogy rengeteg lehetőség rejlik a mozaikburkolásban, és a megvalósítható ötleteknek csak a képzelet szab határt.

Kínálatból sincs hiány:

Választhatja a sokarcú üvegmozaikot, vagy válogathat a kerámiamozaik rengeteg fajtájából: van áttetsző, félig áttetsző, opálos fényű, aranyozott, vagy akár vidám színekben pompázó. Ha a mediterrán stílus kedvelője, választása eshet a természetes kőmozaikra, és végül, ha a természetet szeretné becsempészni otthona falai közé, akkor lehet kavics alakú, sőt maga a kavics.

Tipp 1: Világító fal

A fürdőszobában vagy akár nappaliban különleges hatást kelthet, ha áttetsző üvegfalat átlátszó mozaikkal burkolunk le, majd átvilágítjuk. Persze ez akkor lesz igazán tökéletes, ha a mozaikot ugyancsak átlátszó, színtelen szilikonnal ragasztjuk fel és fugázzuk ki. Még érdekesebb, izgalmas hatást lehet elérni, ha mindehhez színes áttetsző mozaikot választunk.

Tipp 2: Mesés üvegmozaik minta

Ha igazán kreatívak vagyunk, vagy a kiválasztott mesterünk kiemelkedő fantáziával és szépérzékkel rendelkezik, akkor az áttetsző, aranyosan csillogó, színes üvegmozaik szemekből olyan mintákat lehet készíteni a fürdőszobába, mintha csak festettük volna.

A mosdó fölé távoli táj, a kád fölé égi madarak, a padlóra tavacska kerülhet. Persze az ilyen minta gondos tervezést és nagy gyakorlatot, kézügyességet igényel. Mindezt különleges csillogó hatással tehetjük még érdekesebbé, ha a Mapei csillogó fugáját alkalmazzuk.

mosaic

Kép forrása: http://optimap.ru/wp-content/uploads/2016/04/4f83c96f5966563e1a66789de940107c.jpgitok=C6asZEcr

Tipp 3: A lapburkolat dísze

Egyszerűbb és elegáns burkolatot szeretne? A nagyobb méretű lapburkolatok között izgalmas frízeket, hullámokat, falakon átvonuló mozaikmintázatokat hozhatunk létre, melyek tagolják a burkolatot és egyedi érzést adnak a helyiségnek.

Tipp 4: Épített zuhanyzó a családnak

Jó érzés úgy fürödni, zuhanyozni, ha az épített zuhanyzó fala, vagy a kád feletti fal teljes egészében természetes kőmozaik burkolatot kap. Hát még akkor, ha egyes elemek a gyerekek alkotásai. Milyen nagy öröm, ha a falról a legkisebb gyerek által elképzelt virág, felhő vagy cicafej néz vissza ránk, rusztikus, apró természetes kőmozaikból kirakva!
Tipp 5: Kültéri kapuk, közterületek, bejáratok dísze

Mozaikalkotást nemcsak a beltérre, hanem kívülre is érdemes tervezni. Otthonunk bejáratát, kapuját is lehet ezzel a megoldással díszíteni, amelyet így biztosan nem tévesztenek össze semmi mással azok sem, akik először járnak nálunk. Egy ilyen kapudísz kültéren sem megy tönkre, ha megfelelő segédanyagokat alkalmazunk a kivitelezéséhez.

Ha mindezek felkeltették az érdeklődését, de még bizonytalan a választást illetően, olvassa el a „Hogyan varázsolhatja otthonát még izgalmasabbá egy kis mozaikkal” című INGYENES kiadványunkat
Megosztom