5 tipp, és nem esik le a csempe, nem jön fel a padlóburkolat

Az Ön otthonában esett már le csempe, jött fel padlóburkolat, botlott már el kiálló teraszburkolatban? Vagy nem is szeretné, hogy mindezek megtörténjenek? Akkor ezt a cikket látnia kell.

A leggyakoribb hiba, amit egy felújításnál, építkezésnél elkövethet, hogy kizárólag a burkolatok kiválasztására koncentrál, ott ragaszkodik a minőséghez, a segédanyagoknál már nem.

Burkolatot, csempét rossz minőségű segédanyaggal felragasztani olyan, mintha egy luxushotelbe kempingszékeket tennének. Lehet őket használni, de nem lesznek tartósak, és az érzés sem tökéletes.

A megfelelő ragasztók, fugázók, segédanyagok kiválasztása azért fontos, mert az teszi maradandóvá az álomszép csempét, a gyönyörű padlót vagy a terasz burkolatát. Ezért nem árt, ha tudunk pár olyan megoldást, amellyel megkönnyíthetjük magunknak a segédanyagok kiválasztását.

Íme, az 5 dolog, ami garantálja, hogy a burkolat hosszú évekig a helyén maradjon.

csempe

Kép forrása: http://www.repairmybathroom.com/images/picaboo.jpg

1) A burkolat, csempe anyagához válassza a ragasztót. Vannak ragasztók, amelyek kiválóak faburkolatokhoz, de a kerámiával már meggyűlne a bajuk. Érdemes tehát az általános ragasztók helyett az adott anyagtípushoz kifejezetten ajánlott speciális segédanyagot választani.

2) Padlóburkolatnál gondolja át, hogy milyen terhelés éri majd a padlót. Ha nehéz szekrényeket kell megtartania, ha sok ember jár majd rajta cipőben nap mint nap, akkor egészen más segédanyagra lesz szükség, mint egy alig lakott helyiségben.

3) Fordítson arra is figyelmet, hogy a burkolandó helyiséget mennyi nedvesség éri. Vannak ugyanis ragasztók, amelyek párás helyen könnyen elengednek. Ezért az a segédanyag, amely tökéletesen megfelel a nappaliban, nem lesz jó a fürdőszobában.

csempe

Kép forrása: https://i2.wp.com/media.improvenet.com/media/Default/bathroom/Hexagon%20Bathroom%20Tile.jpg?resize=640%2C480

4) Kérjen tanácsot szakembertől. A tapasztalata alapján 100%-os biztonsággal fog tudni segíteni Önnek a segédanyagoknál.

5) Olyan gyártótól vásároljon, akinek van nagy múltja van, biztos háttérrel rendelkezik, megbízható. Így biztos lehet abban, hogy ha mégis probléma merülne fel, gyors és profi segítséget kap.

Ha erre az 5 dologra odafigyel, akkor nem érheti kár a felújítás során. Megéri az a pár perces plusz tervezés, cserébe elkerüli a bosszankodás, a fejfájás, nem beszélve a nem tervezett kiadásokról, amit egy hibajavítás jelent.

Megosztom