A tökéletes fugázás 5 titka

fugázásEgy jól sikerült burkolatcsere újravarázsolja az otthonunkat, ezért muszáj elegendő időt szánni a tervezésre, az anyagok beszerzésére, és a kivitelezés részleteire. Egy apróságról hajlamosak az emberek megfeledkezni, pedig a koronát ezzel tesszük fel a munkálatokra. A fugázást sokan nem veszik elég komolyan, hiszen az már a burkolás utolsó szakasza, szinte késznek érzik a feladatot. Pedig itt még nagyon sokat lehet rontani az összképen, érdemes megfogadni a szakemberek tanácsait.

A profi kivitelezők ezt az 5 lépést mindig betartják a fugázásnál, és most Önnel is szívesen megosztják a titkukat:

Hogy Ön is tisztában legyen azzal, mit csinál a szakember, ismerje meg ezt az 5 lépést:

  1. Mindenképpen meg kell várni a fugázóhabarcs teljes megszáradását. A száradás ujjpróbával ellenőrizhető, elsősorban a fugakereszteződésekben érdemes ezt kipróbálni. A száradási idő a körülményektől nagyban függ, de általánosságban 10-30 perc.
  2. Ha a fugázó már nem ragad, gyakran tisztított, nedves szivaccsal, körkörös mozdulatokkal kell lemosni a felületet és kialakítani a fugaképet.
  3. A fugakép kialakítását követően majdnem száraz szivaccsal, átlós irányú mozdulattal kell áttörölni a burkolatot.
  4. Ha a tisztítás készen van, 10-15 perc várakozás után a megszáradt fugafátyol körkörös mozdulatokkal eltávolítható a felületről. Ehhez ajánljuk száraz tisztítófilc használatát.
  5. Ha mindezek után még mindig láthatók fugázóanyag maradványok a burkolaton, azokhoz a Keranet savas tisztítószert ajánljuk. Ezzel lehet könnyen és szakszerűen eltávolítani a maradékot, 24 órával a fugázás után. Nagyon fontos, hogy a Keranet csak saválló felületeken használható, márványon és mésztartamú anyagokon soha.

Természetesen a Mapei munkatársai további kérdésekben is a rendelkezésére állnak!

szaktanács

Megosztom