Új burkolási trend, aminél természetesebbet még nem látott!

Van egy olyan megoldás, amitől a hidegburkolat is természetes megjelenésű lesz. Az új burkolási trend segítségével elérhetjük, hogy meghittebb lehet az otthon hangulata, becsempészhetjük a természetességet a falak közé, emiatt pedig jobban érzi magát otthon a család minden tagja.

Ráadásul tisztán tartani is sokkal könnyebb a padlót, ha ezt a megoldást választja.

Két fantasztikus újdonság kombinációjáról van szó tulajdonképpen: a nagyméretű és természetes burkolólapokat keskeny fugával kombináljuk.

Erre az divatra a hidegburkolatok gyorsan reagáltak: a megszólalásig utánozzák a faanyagú parkettákat, padlókat, a természetes köveket, a föld és a beton sokféle színével, árnyalatával lepnek meg minket.

Kép forrása: http://www.marazziusa.com/sites/default/files/resize/styles/design_gallery_large/public/Treverkchic_Living-762×452.jpg

Mindeközben a másik elvárás, hogy a fugaméret is csökkenjen: egyre nagyobb divat a keskeny fuga kialakítása. Persze Ön is szeretné mindezt olyan színben, ami illik a nagy odafigyeléssel kiválasztott burkolat természetességéhez, színvilágához.

De hogyan tud megvalósulni az új burkolási trend úgy, hogy közben az összhatás és a kivitelezés minősége is lenyűgöző legyen?

Íme, a csodálatos megoldás:

A Mapei természetesen felfigyelt erre az újonnan jelentkező igényre is. Az új fugaszínei harmonizálnak a különböző fa, kő és természetes felületeket mutató lapokkal.

A cementes fugaanyagoknak már a fantázianeve is igen beszédes: Hold fehér, Homok, Selyem, Aranypor, Tőzeg, Vulkáni homok, Tornádó…

Legyen szó fa- vagy kőmintázatról, sötét vagy világos árnyalatról, az összesen 33 szín között biztosan megtalálja azt, amelyik a legszebben mutat az burkolólapok között.

Epoxi fuga esetében már 25 szín áll a rendelkezésünkre.

Fontos szem előtt tartani, hogy a szín azonban nem minden, más tulajdonságokra is figyelmet kell szentelni, hiszen az ilyen nagyméretű lapok különös bánásmódot igényelnek.


Kép forrása: https://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2015/08/Large-floor-tile-in-a-modern-living-room.jpg

A műszaki tartalom is fontos, nemcsak a burkolási trend. Különösen, ha a nagy lapokra és a keskeny fuga iránti vágyunkra gondolunk. Tudjuk, hogy a hőmozgások miatt a lapok tágulnak vagy zsugorodnak, és ezt bizony az egyre szűkebb helyre beszoruló fugázó anyagoknak is tudniuk kell követni.

Sőt, szinte elvárás, hogy egy jó minőségű keskeny fuga is vízlepergető, kültéren és beltérben használható, nem penészedő, nem gombásodó legyen, és hosszan megtartsa a szépségét. A Mapei fugázóanyag család mindezt tudja.

Nagyméretű vagy természetes, natúr színű lapokhoz kiváló választás a trendet követő fugázó anyagok: a KERACOLOR FF FLEX, az ULTRACOLOR PLUS és a KERAPOXY DESIGN

Az új fugaszínektől nem maradhat el a hézagtömítő sem. A MAPESIL AC oldószermentes, ecetsavas, penészedésgátló szilikon szintén sokféle színben elérhető.

 

Megosztom