3 apróság, hogy megtalálja a legszebb fugaszínt a csempéhez

A fuga színe jelentősen befolyásolja a burkolat általános megjelenését, és ugyanúgy fontos a döntéshozatali folyamatban, mint a csempe színének kiválasztása. A fugaszínnek mindenre hatása van, az otthonának stílusától a napi takarítási rutinig, ezért ne vegye félvállról a kérdést!

Most megmutatjuk a három legkedveltebb fugázási színstílust, amellyel nem lőhet mellé, és a felújítás után csodájára járnak majd a burkolatnak.

  1. Illeszkedjen a fuga a csempe színeihez

Ha azt szeretné, hogy a burkolat legyen a figyelem középpontjában, azt javasoljuk, hogy illeszkedjen a fuga színe a csempe színeihez. Így megakadályozza, hogy a látvány fókusza a csempén kívül essen. Ez a stílus jól működik semleges csempeszínekkel, különösen a fehér csempénél, ahol a fehérnek frissnek és tisztának kell lennie. Ne feledje, hogy a világos fugaszín, mint például a fehér, hamarabb tűnik foltosnak, piszkosnak, és több karbantartást igényel, hogy a legjobb arcát mutassa.

  1. Válasszon egy kontrasztos fugaszínt

Ha a burkolat mellett a fuga színét is szeretné hangsúlyozni, akkor a csempe színével ellentétes, kontrasztos fugaszínt válasszon. A csempe és a fugázó színe közötti kontraszt hangsúlyozza a burkolat mintázatát és elrendezését, ezzel grafikus fókuszpontot hoz létre a térben.

Például egy sötét színű fuga kiválóan illik a klasszikus fehér metrócsempéhez. A kontrasztos fugaszín megtöri a fehér csempe sterilitását, miközben mélységet és dimenziót ad hozzá. Még egy kicsit távolabb is felkerülhetnek a falra a csempék, a drámaibb hatás érdekében. Arról nem is beszélve, hogy a sötét színű fugát könnyebb tisztán tartani!

Ha úgy dönt, hogy sötét fugaszínt szeretne a világos csempéhez, akkor nagyon fontos, hogy tudja, a fuga elszínezheti a burkolatot, különösen akkor, ha a csempe máza sérült valahol. Érdemes ebben az esetben konzultálni a burkoló szakemberrel és akár próbákat is végezni.

Természetesen ez a stílus az ellenkező módon is kiválóan mutat, amikor egy sötétebb színű burkolatot párosít világos fugával.

  1. Keresse a semleges egyensúlyt

Az előző két stílus között félúton van, amikor semleges hatásra törekszik, ekkor érdemes néhány árnyalattal világosabb vagy sötétebb fugaszínt választani.

Például a sárga csempét lágyítja a semleges szürke fugaszín: szemet gyönyörködtető, de nem túlságosan grafikus a hatás.

A lágyabb hatás kedvéért próbálja ki a semleges megjelenésű burkolatot meleg fehér fugával, tökéletesen kiegyensúlyozott hatást érhet el.

 

A fireclaytile.comcikke nyomán, képek is onnan.

 

Ha szeretné megtudni, hogy az Ön burkolati felújításához, a fugázáshoz milyen termékek ajánlhatók, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel erre specializálódott honlapunkat:

http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/hoszigeteles

Megosztom