Elege van a foltos, összképet elrontó fugázójából?

Most könnyedén újjávarázsolhatja! Fugajavítás gyorsan, egyszerűen!

Már az elején el kell, hogy mondjuk, hogy a cement kötőanyagú fugázóanyagnál tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy teljesen természetes folyamat a fuga színének megváltozása.  Padló lapon ez fokozottan érvényes, mivel állandó koszolódásnak van kitéve, és ezt a koszt, akár foltot eltüntető kémiai vegyszereknek is.

Ugyan vannak vegyszerek, amelyek hatására szinte visszanyerhető az alapszín, de senki sem szeretne állandó elfoglaltságot szerezni magának azzal, hogy a fugát akár havonta súrolja fogkefével. Pláne akkor nem, ha ezek a tisztítószerek roncsolják a fuga minőségét.

Ezért jó tanácsként érdemes megfontolni, hogy ha világos árnyalatú padlólapot választunk a nappaliba, vagy nagyobb forgalomnak kitett helyiségbe, akkor a fugázó színének kiválasztásánál gondoljunk ezekre a következményekre is.

Ha mégis világos fugát szeretne, és olyat, ami biztosan nem fog elszíneződni, sem penészesedni, akkor válasszon epoxy fugázóanyagot. Ezeknek a fugázóanyagoknak a vízfelvétele gyakorlatilag nulla, a ráverődő víztől egyáltalán nem színeződnek el, anyagukban nem nedvesednek, így nem is penészednek, koszolódnak. Jól ellenállnak a vegyszereknek, illetve a mechanikai terhelésnek is.

De térjünk vissza az eredeti problémára, miszerint hogyan tudja könnyedén újjávarázsolni az elszíneződött fugázóját?

Egy vállalkozó kedvű és ügyes kezű háziasszony – akár a család férfitagjainak bevonásával – csodákra képes, ha a lakás átalakításáról, kisebb hibák javításáról van szó. A fürdőszoba és a konyha különösen problémás terület, hiszen a hidegburkolatot -–csempét és kőpadlót -–nem könnyű cserélni, javítani, ha esetleg nem terveink szerint alakulnak a dolgok.

És sajnos az évek során a rendszeres és gondos takarítás ellenére is előfordul, hogy megváltozik, megkopik a fuga színe, a takarítószerek foltokat hagynak rajtuk.

Érdekli, hogyan lehet a régi fugát felújítani anélkül, hogy újra kellene fugázni? Kattintson az ajándék tanulmányunkért ide!

 

Megosztom