Az Ön fugája ilyen élénk? Ha nem, akkor eláruljuk a titkát!

Talán a legjellemzőbb jelenség fugahibára a fuga nem megfelelő színe. Sajnos, ha már kész a fugázás és nem egyezik a fugaszín az elképzeléssel, akkor csak a kikaparás, vagy az átfestés jöhet szóba. Viszont van egy olyan apró trükk, amivel mindez elkerülhető, és Ön garantáltan elégedettlesz a fuga színével még hosszú éveken át.


Kép forrása: walkertiles.net

Íme, az apró ötlet, amivel olyan fugaszínhez jutunk, amilyen elképzeltünk:

A hiba elkerülése érdekében kérjük meg a szakembert, hogy készítsen próbafugázástegy kis helyen. Így kicsiben megláthatjuk, hogy milyen lesz a fugakép a kivitelezés után. Ne gondoljuk, hogy ez felesleges macera. A fuga megszáradása után már nagyon keveset tehetünk, és kénytelen leszünk azt a végeredményt nézni, ami esetleg nem is tetszik nekünk.

Van még egy ok, ami a próbafugázás mellett szól. A napokig fugázatlan burkolatot könnyen megszokja a szemünk. Az ilyen felület mindig sötétebb hatású a végső képnél, függetlenül attól, hogy világos vagy sötétebb lappal készül a burkolás. Amikor végül kifugázásra kerül a sor, teljesen megváltozik az összkép. Ha nem végzünk próbafugázást, akkor csupán a munkafolyamat végén dől el, hogy a fugaszín jó választás volt-e vagy sem.

Kép forrása: sefastone.com

Amennyiben homogénebb felületi megjelenést szeretnénk, fontos, hogy a kiválasztott fuga teljesen harmonizáljon a burkolólap színével. Ugye milyen egyszerűnek tűnik ez? Mégis rengeteg reklamáció születik a fugázás után, mert csalódást okoz a fuga árnyalata, vagy mert eltér a színeattól, ami a csomagoláson látható. Ez is csak azt mutatja, hogy a próbafugázás mennyire hasznos tud lenni.

A próbafugázás nemcsak a fuga színét mutatja meg, hanem alkalmat ad a szakembernek arra, hogy megismerkedjen a burkolólappal és a fugázóval, és az összhatást is megtekinthetjük kicsiben, ekkor kiderülhet, hogy az elképzeléseinknek megfelel-e a szakember kivitelezése.


Kép forrása: indizajn.ru

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Megosztom