ÚJ VIDEÓ: Ettől a 2 óriási hibától lesz csúnya fuga

A felújítók egyharmadának van gondja a fugázás kivitelezésével, ez elképesztően nagy arány! A Mapei szakembere most elárulja, mitől lesz rossz egy-egy fugázás. Az erről készült videót most Ön is megnézheti.

 

Kép forrása: sauravdutt.com

A fugázás során elkövetett hibák számos okra vezethetők vissza, de mégis van 2 fő hibaforrás:

  1. Amikor eleve nem megfelelő fugázóanyag kerül a burkolatok közé.

Ha például a zuhanyzóba szeretnénk fugát, érdemes olyan fugázót választani, aminek alacsony a vízfelvétele. Olyan helyre is ajánlott ilyen fugázóanyagot választani, ahol sokszor takarítunk, gyakran mosunk fel, mert az ilyen fugázók nem piszkolódnak könnyen.

A nedves helyiségekbe ajánlott még penészesedésgátló fugázót tenni, ilyen például az Ultacolor Plus.

Felmerülhet a kérdés: epoxi vagy cementes fugázó ajánlott ezekre a helyekre?

Bevált gyakorlat, hogy a cementes fugázót szokták a szakemberek a lakóhelyiségekbe ajánlani, az epoxit inkább például medencéknél használják. Pedig a fentiek fényében indokolt lenne epoxi fugázót használni a konyhapulton, a fürdőszobában. Kinézetre nincs különbség, ám a hasznos tulajdonságai hosszú távon garantálják a felújítás sikerét. A Kerapoxy termékcsaládtagjait egyre több szakember használja örömmel!

Kép forrása: architecturaldigest.com

Fontos tudni, hogy a frissen elkészült, kifugázott helyiséget mikortól és mivel lehet takarítani, erre vonatkozóan mindig kérdezze meg a kivitelező szakembert.

  1. Ön is tapasztalta már, hogy hajszálrepedések jelennek meg a fugában a száradás után? Ez rossz esetben még kipergésekhez is vezethet. Ennek oka a bekeverésben keresendő, ami a második legnagyobb hibaforrás.

Minden fugázónak van egy bizonyos vízmennyisége, amivel be kell keverni. Viszont a fugázó anyagban található gyantának fel kell tudnia oldódnia, ehhez pedig idő kell. Ezért a helyes bekeverés módszere az, hogy az előírt mennyiségű víz kerül a fugázóhoz, a bekeverés után 3-4 percet pihentetni kell, majd át kell keverni az anyagot.

Kép forrása: amicusgreen.com

Ha túl sok víz kerül az anyagba, túl híg lesz a fugázó, és akkor nem lehet vele dolgozni. A túlhígítás következménye még az is, hogy megrepedezik a fuga.

Nézze meg videónkat a témáról:

Ha szeretne a felújításához további szakszerű és bevált tanácsot, keresse fel honlapunkat. Itt megtudhatja, milyen terméket ajánlunk a felújításához, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Megosztom