Hallott már a fugamozaikról?

Kevesen gondolnák, hogy a Mapei termékei nemcsak az otthonok tartós megújulásához járulnak hozzá, de a művészetben is szerepet játszanak. Pedig így van: Szűr Szabó Edit elsősorban a Mapei Kerapoxy Design és Mapeglitter termékeit alkalmazva jutott el a saját maga által fugamozaiknak nevezett műfajhoz. A művész öt éven át kutatta az anyag lehetőségeit, és olyan nagy tapasztalatra, anyagismeretre tett szert, hogy már festményszerű alkotásokat hoz létre olyan anyagokkal, amelyeket egy profi burkoló legfeljebb a burkolatok közötti fugahézagokban alkalmaz, és eszébe sem jut, hogy ebből művészi alkotásokat lehet létrehozni.

A fugamozaik készítése során a művész úgy kezeli a Kerapoxy Design-t, illetve a belőle öntött kis formákat, mint mozaik burkolati elemeket. A munkát megkönnyíti az anyag könnyű bedolgozhatósága, és élénk színei miatt is kézenfekvő választás. A felület megalapozásához a művésznő a Keraflex Maxi S1-et alkalmazza.

fugamozaik

Az alkotások, a Mapei anyagok minőségének és a művésznő profi anyagismeretének köszönhetően az ókori műemlékek örökkévalóságát ígérik nekünk. Lenyűgöző, hogy ez a professzionális és magas minőségű hidegburkolati termék ennyire alternatív és kreatív lehetőségeket nyújt!

Nézze meg rövid filmünket a Mapei termékekkel készült műalkotásokról, és hogy hogyan tudja Ön is művészi szintre emelni az otthona falfelületeit:

Megosztom