Fugázás színesben: hogyan hozzunk gyógyító erejű színeket a lakásba

Csak szerényen, mint az ibolya? Ha a fugázás a cél, akkor ma már rendelkezésre állnak hozzá olyan anyagok is, amikkel vidám színekben rikíthatnak a járólapok, csempék közötti részek.

Egy ilyen „sokkolóan” élénkítő árnyalat elegánsan kiemeli a minőségi csempét, hiszen – a konyhaművészettől a festészeti kiállításokig – a „tálalás”, a keretezés és a körítés sohasem mellékes!

Érdekes fugázás színekkel azonban még ennél is többet tehetünk a lakás hangulatáért – és így a sajátunkért…

„Gyógyító” fugázás: ezek a színek csökkentik a stresszt

Az én házam az én váram, mondják az angolok. Ha itt nem sikerül megpihenni és biztonságban erőt gyűjteni, akkor hol fog?

Ezért a fugázás során használt színekkel is érdemes még otthonosabbá tennünk a helyet, ahol élünk. Íme, melyek lehetnek a legjobb alternatívák:

  1. „Orvosságként” ajánlják a pszichoszomatikus, vagyis testet-lelket egységesen kezelő szakemberek a kéket gyulladáscsökkentő, nyugtató és tisztaságot sugallón fertőtlenítő hatásáért.

Sokan azok közül, akik kipróbálták, a feszültségoldó erejére esküsznek, és szívesen legeltetik a szemüket a fejfájást elűző és lazító, friss fugán. Ez az a választás a nagy kékség, a mindenhol felettünk szabadon nyújtózó égbolt és a másik üdítő „földi végtelen”, a vakációs nyári tenger színét hozza el otthonunkba.

  1. A forró vörös és az élénkítő sárga keveréke, a narancssárga szín éppen a kék komplementer (kiegészítő) színe. Na és a hatás? Stresszcsillapító béke és nyugalom helyett élénkítő és ösztönző.

A színek szerelmesei esküsznek rá, hogy felpörgeti a méregtelenítő folyamatokat, az anyagcserét. Erős benyomást tesz, revitalizál (felelevenít, új életre kelt). Dobja fel a konyhája hangulatát ezzel az étvágygerjesztő színnel, és még jobban fog esni a vidám, közös falatozás a családdal!

  1. Harmónia és kiegyensúlyozottság: ez a lehetőség a két fenti között, középen helyezkedik el. Hogy mi képviseli a színskálán? Nem más, mint a zöld, amely pezsdít és serkent – de a tüzes narancssárga túlzásai nélkül, megőrizve valamit a kékség nyugalmából.

Gyógyír ez a szín az érzelmi végletek közötti csapongásra! Mivel a tavaszi természetnél nincs hatékonyabb stresszoldó és antidepresszáns, ezzel a színnel érdemes egész évben a kirándulások hangulatát csempésznie a négy fal közé, mert megszünteti az elszigeteltség érzését és a bezártságot.

Még több tippre kíváncsi? Vagy nem terápiás színhatást keres, hanem valam

Tegye fel a linken kérdését szakértőnknek a fugázás kapcsánhttps://www.mapei.com/hu/hu/szaktanacs

Megosztom