Ne töltsön órákat a csempepucolással!

Csökkentse a takarítási időt fugázással!

(A fotó forrása: ideas.skullscreamers.com)

Baktériumok és szennyező foltok melegágya a konyhai csempék fugája.

Egy a felújításkor jól megválasztott csempén kevésbé látszik meg a kifröccsent olaj, a felkenődő ételmaradék. De mi a helyzet a fugával? Eltávolítható róla a ráömlő kávé? A naponta ráfröccsenő olaj?

Egy gyönyörű csempe piszkos, foltos, elszíneződött fugázóval olyan, mint egy gyönyörű arc sárga fogakkal. A csempékkel általában kevesebb a gondunk, hiszen néhány spricc a tisztítószerből, egy kis törlés, és máris tiszta a felület. A fugázóval azonban egész más a helyzet. Anyaga miatt is nehezebb a tisztítása, ráadásul hajlamosabb a foltosodásra, az elszíneződésre, penészedésre, a súroló kefétől pedig leválik. Ráadásul a vegyszeres kezelésekre is rosszabbul reagál, mint maga a burkolat. Hacsak…

… nem választunk olyan fugázót, amely ellenáll az erős vegyszereknek, ráadásul hosszú évek után sem színeződik el.

Szerencsére ilyen fugázó anyagok ma már léteznek. Ezért a fugázó anyag választást ne tudjuk le annyival, hogy „Ez jó lesz!”, hanem állítsunk elé néhány kritériumot:

  1. Legyen vegyszerálló – azaz ne jöjjön fel tartós vegyszeres tisztítások után se.
  2. Tartsa meg a színét – azaz az olajgőzben ne sárguljon meg.
  3. Ne engedje át e nedvességét – így nem fog rajta megtelepedni a penész, a gomba.

3 kritérium, aminek a Kerapoxy CQ fugázó megfelel

És talán az sem mellékes, hogy 21 féle színben választható.
21 gyönyörű színben.
Így aztán Önnek nem azt kell mérlegelni, hogy egy csempe hogyan áll a fugázóhoz, hanem nyugodtan választhat olyan burkolatot, amilyet csak szeretne, biztosan talál mellé olyan színű fugát, amely tökéletesen passzol hozzá a fugázás után is.

Az én ajánlásom tehát az, hogy szenteljünk egy kis plusz időt a fugázó anyag kiválasztásának, mielőtt belefogunk a fugázásba. Ha ez megtörténik, egy minden korábbinál szebb és tisztább konyha tulajdonosa lesz a felújítás után.

szaktanacs_gomb_ok

Megosztom