Fugázók az otthon legkényesebb pontjaiba

Válasszon minőségi fugát burkolatához!

(a kép forrása: www.groutmagnificent.com)

Mit ér egy prémium minőségű, gyönyörű burkolat, ha egy rossz fugázót használunk mellé a felújításkor? Nagyjából annyit, mint a világ leggyorsabb autóversenyzője egy ezerhatos Ladával a sportautók között. Éppen ezért soha ne degradáljuk le a fugaválasztást a felújítás során.

Egy jó fugázó a fal díszévé válik

Na de hogyan válasszunk fugázót? Mint annyi mindennek, ennek is megvannak a maga szempontjai:

  • Párás vagy száraz helyen használjuk?
  • Mi van a konyhával, ahol naponta fröccsen olaj a csempére és a fugára?
  • És a terasszal, ahol egyszer a mínuszok máskor meg a hőségtől keletkező délibábok röpködnek?
  • Milyen fugázóval szeret dolgozni a felkért szakember?
  • És színben melyik passzol leginkább a burkolathoz?

Sok-sok kérdés a fugázásról, de…

… ha jó döntést akarunk hozni, akkor minden felmerülő kérdésre választ adunk.

Ha már említésre kerültek a szakemberek, akkor hadd mondjam el, hogy ők leginkább a KERACOLOR FF FLEX  fugázót szeretik. Hogy miért? Arra az Gróz Péter válaszol, aki már több mint 20 éve éli életét a csempék és fugázók között:

„A laikusoknak a fugázó az csak fugázó. Azt mondják, olyan mint a fogrém, feltesszük, aztán ott marad. Csakhogy rengeteg olyan fugázó van, amivel rettentő nehéz dolgozni. Kenődik, nehéz szépen felvinni. A KERACOLOR FF FLEX  viszont már-már krémes állagú, ezért könnyű felvinni. Ettől aztán gyorsabb és szebb is lesz a munka.”

Gyors és szebb fugázás, nem mellesleg a víz is lepereg róla

A KERACOLOR FF FLEX ugyanis a vízlepergető Drop Effect® technológiával készült. Emiatt aztán jóval könnyebben tisztán tartható, mint a hagyományos társai.

Azonban vannak olyan helyek a lakásban, ahol a KERACOLOR FF FLEX-től eltérő tulajdonságú fugázókra lesz szükségünk. Egy konyhában például egészen más kihívásokkal kell szembenéznie egy fugázónak. Nem rég egy vizsgálat során megnézték, hányféle szennyeződéssel, anyaggal kell harcolnia nap mint nap egy konyha falának. Az olajtól a vízgőzön át a vegyszeres súrolószerekig több tucat hatás éri a konyha fugáját. Ezek mind-mind azért „dolgoznak”, hogy a fugát meggyengítsék, elszínezzék. Már amelyiket tudják…

A Mapei KERAPOXY CQ saválló fugázója végre ellenáll a konyhát ért több tucatnyi külső hatásnak

Nem csak a szennyeződéseknek, de a tisztítószerek káros hatásainak is ellenáll. Ezáltal a fugázó könnyen tisztíthatóvá válik, és hosszú évekig fog tündökölni a konyhában. És talán az sem mellékes, hogy 21 különféle színben megvásárolható. Ez is sokat számít, nem igaz?

szaktanacs_gomb_ok

Megosztom