Így vegye fel a harcot a penész ellen!

Nemcsak a ronda látvánnyal kell számolni, ha megjelenik a penész, de veszélyes is lehet, ha Ön nem veszi fel azonnal a harcot ellene. A penészgombára való érzékenység hamar kialakulhat, a tünetekkel pedig nem tanácsos együtt élni.

3 fontos dolgot tehet:

  • Biztosítsa a fürdőszoba jó szellőzését. Ezzel megakadályozhatja a penész további terjedését. Használat után törölje át a kád, mosdó, mosogató felszínét, hagyja nyitva az ajtót, ablakot, gondoskodjon arról, hogy a nedvesség minél előbb távozzon a helyiségből.
  • Felújításkor, építkezéskor válasszon olyan fugázó- és tömítőanyagot, amely penészedésgátló adalékkal készült, sőt vízlepergető tulajdonsággal is rendelkezik
  • Időnként cserélje ki a hiányos vagy elöregedett szilikont, amely a falak és a szaniterek találkozásánál található. A fürdőszobába, nedvesebb helyiségekbe, a szaniterek környékére ecetsavas szilikon használata javasolt, amelyek még plusz penészedésgátló funkcióval is rendelkeznek.
52

(kép forrása: room-decorating-ideas.com)

A szilikon kicserélése nem igényel nagy szaktudást, viszont nemcsak azonnal sokkal esztétikusabb lesz a kád és a mosdó környéke, hanem védi is a burkolatot a csere. Szerencsére már nagyon könnyű a fugához színben tökéletesen passzoló árnyalatot találni. Erről a témáról még többet megtudhat az itt elérhető INGYENES kiadványunkból!

Megosztom