Íme, a Top4 legrondább fuga – Önnél ne legyen egyik sem!

Ha meg kellene hirdetni a Legrondább fugaversenyt, ez a négy gyakori hibabiztosan dobogón végezne holtversenyben. Fontos, hogy míg a vízszigetelést, ragasztót nem látjuk, a fuga bizony szem előtt van, és nap mint napfelbosszant minket, ha nincs tökéletesen kivitelezve. Mutatjuk a top 4 legrondább hibát, és azt is eláruljuk, mi az ellenszerük.

Fehér kiválás

Sokan tapasztalják felújítás után az úgynevezett fehér kiválást a fugán. Ez az a jelenség, amikor úgy néz ki a fugakép, mintha két különböző színű fugáthasználtak volna, pedig nem. A fehér kiválása mindig valamilyen vízproblémára utal, valami túl lett hígítva. Túl sok víz került a felületére, és a fugában található gyantákkioldódnaka felületre. Vagy az is lehet a kiválás oka, hogy nem volt kiszáradva teljesena ragasztó vagy a vakolat, és abból oldódnak ki az összetevők.

A fehér kiválásokra jó megoldás a Keranet, ezzel a savbázisú tisztítószerrelel lehet távolítani a cementes ragasztók és fugázók maradványait, a kerámia és mozaik burkolólapok felületéről falon és padlón. Fontos tudni, hogy a fuga kikötése után, kb. egy héttel a fugázás utánhasználandó csak ez a tisztítószer!

Salétromos fuga

Kültéren gyakran előfordul, hogy salétromos lesz a fuga: a pára és a víz a fugázón keresztül töra felszínre. Felületi kezeléssel ezt is el lehet távolítani, de leginkább a folyamatos párakioldódást kell elsősorban megoldani, mert a salétromosodás újra meg fog jelenni a fugán.

Foltok a fugában

Ez is a bedolgozáshibájából alakul ki. A foltos fuga leggyakoribb oka az, hogy amikor kitölti a szakember a fugaréseket, fennmarad a fugafátyol a felületen, amit túl vizes szivaccsal törlünk le többször. Ekkor még friss a fuga, tehát belemosódika fugafátyola felületbe.

Rosszul strukturált fuga

Ez a gyakori hiba szintén a rossz lemosásravezethető vissza. Ha nincs teljesen kitöltve a fugarés a fugázáskor, vagyis üreg marad alatta, a szivacsos lemosáskor pedig a nyomás hatására a fugaanyag belecsúszikaz üregbe. De akkor is felléphet ez a jelenség, ha túl híga fugázó anyag, és ahol többet mossuk, ott mélyebb lesz, ahol nem lett annyira lemosva, ott a felületen marad.

További részleteket is megtudhat a videónkból:

(Képek a videóból.)
Ha Ön sem szeretne ronda fugát az otthonába, keresse fel honlapunkat további szakszerű és bevált tanácsért. Itt megtudhatja, milyen terméket ajánlunk a felújításához, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek:

http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Megosztom