2 zseniális módszer a koszos fuga egyszerű felújítására

Sok háziasszony bosszúsága, hogy az elkoszolódott cementes fuga felületét nem lehet széppé tenni a hagyományos tisztítással. Hasonló problémát jelent, ha például erős már hirtelen napsütés, vagy idejekorán kapott eső miatt foltos lesz a fugafelület a teraszon.

A jó hír, hogy ha a fuga foltos lett, vagy már elkoszolódott még nagy valószínűséggel menthető, és nem kell egyből a fuga kikaparására és újrafugázására gondolni. Ennél van 2 sokkal egyszerűbb, gazdaságosabb és biztonságosabb megoldás is. Most eláruljuk, mi ez a 2 zseniális módszer.

koszos fuga
Kép forrása: ementatwork.ro

Először mindenféleképpen le kell alaposan tisztítani a felújítandó burkolt felületet. Ehhez mi a hagyományos mosószódát ajánljuk. Egyrészt jól tisztít, másrészt biztosan nem tartalmaz egyéb olyan anyagokat, amelyek bevonatként a felületen maradnának. Mikor a felület már az alapos leöblítés után megszáradt, kezdődhet a felújítás.

  1. zseniális módszer

Az egyik leginkább bevált megoldás a fugázott felület átfestése FUGA FRESCA termékkel. Ez a termék nagy színválasztékban, az ULTRACOLOR PLUS fugázó színeiben érhető el.

Figyelem! Használatát csak beltérben, és nem folyamatosan vízbe merülő felületeken ajánljuk.

Felvitele nagyon egyszerű. Az előzőleg felrázott festéket kell a fuga felületére felvinni. Néhány perc várakozás után, amikor a fuga felületén már kezd bemattulni a festék felülete, egyszerűen egy nedves szivaccsal letöröljük a felesleget a burkolólapról.

fuga foltosKép forrása: hgtvhome.com

  1. zseniális módszer

A második megoldás univerzálisan bárhol használható, mivel a megoldás lényege nem egy festékréteg felvitele, hanem a fuga, nagyon vékony, felső rétegének eltávolítása.

Mivel nem jár plusz anyag felvitelével, így nem jár semmilyen korlátozással a felhasználási terület tekintetében, másrészről viszont csak akkor jelent megoldást, ha fuga a felületétől eltekintve még nem szennyezett, nem foltos.

Ehhez a művelethez a KERANET termékünket ajánljuk. Elsősorban a készre kevert 15%-os oldat formájában elérhető KERANET folyadék jelent praktikus megoldást. A termék elérhető száraz, KERANET só formában is, melyet tetszőleges koncentrációra keverhetünk, de először érdemes a készre kevert folyadékkal próbálkozni, és csak akkor használni a sót, ha gyengének bizonyul a folyadék.

koszos fugaKép forrása: fireclaytile.com

A tiszta felületre kell felszórni a folyadékot, és hagyni körülbelül öt percet állni. Ezt követően tisztítófilccel vagy kefével kell a felületet átdörzsölni, majd a folyadékot letörölni, eltávolítani.

Fontos! Ne felejtsük el utána alaposan tiszta vízzel is átöblíteni a felületet. Mivel a KERANET savas, így nem szabad használni savasságra érzékeny anyagokon, például márványon.

szaktanács

Megosztom