Kreatív megoldási lehetőségek, design ötletek mozaikhoz

A felhasználási lehetőségek korlátlanok, csak a fantázia szabhat határt!
Íme néhány ötlet kedvcsinálónak, de előtte néhány fugázási gyakorlati tanács!

A fuga kiválasztásánál fokozott gondossággal érdemes eljárni. Mozaikok esetén a fuga felületének aránya sokkal nagyobb, mint egy hagyományos lapburkolatnál, így a fuga anyaga, megjelenése sokkal meghatározóbb, mind esztétikailag, mind műszakilag.

Mozaikok fugázásához a vékony fugák kitöltésére finomszemcsés cementes fugázóink alkalmasak, mint a Keracolor SF, a Keracolor FF Flex, vagy az Ultracolor Plus. Természetesen vegyi igénybevétel és esztétikai igény függvényében epoxy fugázóink, Kerapoxy, Kerapoxy Design, még jobb megoldást nyújtanak.

A Kerapoxy Design Mapeglitter-rel alkalmazva pedig egészen exkluzív megjelenést biztosít. A dilatációknál és a pozitív, negatív sarokcsatlakozásokhoz a Mapesil AC oldószermentes, ecetsavas, rugalmas, szilikon hézagkitöltőt ajánljuk.

A szakszerűen, megfelelő anyagokkal fektetett mozaik tartós és esztétikus dísze, funkcióját sokáig betöltő, ellenálló burkolata lehet szinte bármilyen felületnek.

Variációk mozaikra, vagyis kreatív megoldási lehetőségek, design ötletek

A mozaikozás igazi virágkorát éli napjainkban, főleg amióta elérhetőek a hozzávalók egy helyen a kreatív hobbi boltokon keresztül. Kitűnő eszköz arra, hogy kipróbáljuk kézügyességünk, kreativitásunk határait, és örömöt, sikerélményt okozzunk magunknak a létrehozott dekortárggyal.
Igazi gyógyterápia tud lenni a mozaikkal történő alkotó tevékenység, ezért bátran próbálkozhat vele bárki kortól függetlenül.

Természetesen ennek is vannak szintjei, vannak olyan mozaik mesterek, akik művészi színvonalon végzik alkotó tevékenységüket, és ennek szentelik egész életüket. Szerencsére felvirágzóban van ez a művészeti ág, és hála ennek, egyre több megrendelői igény is mutatkozik rá.

A felhasználási lehetőségek korlátlanok, csak a fantázia szabhat határt!

Íme, néhány ötlet kedvcsinálónak:

  • mécsesek
  • poháralátétek
  • tükörkeretek
  • ékszerek
  • kerti bútorok
  • lámpaburák

 

 

 

 

 

Milyen kellékek, szerszámok kellenek hozzá?

  • maga a mozaik (megvásárolható vagy otthon is „elkészíthető” összetört csempe, porcelán, tükör vagy üvegdarabkákból)
  • ragasztó (fehér a javasolt, hogy ne színezze el a mozaikot). Beszerezhető a csemperagasztó változata vagy a hobby boltban kapható általános hobby ragasztó.
  • fuga: általános cementkötésű javasolt, kezdők ne a gyorskötő változatot használják!
Segítségre van szüksége? Kérjen szaktanácsot tőlünk!
Megosztom