A lakásfelújítás és burkolás során, kihagyhatatlan a szilikon

Mi is ez, és miért van rá szükség?
Több helyen szükség lesz szilikonra, például a fürdőszobában a fal és padló találkozásánál, a kád és a mosdó körül. A szilikon egy rugalmas anyag, ami jó tapadási képességgel rendelkezik, ebből fakad a felhasználhatósága is. Olyan falak csatlakozásánál lehet rá szükség, ahol egymáshoz viszonyított mozgások miatt a cementes fugázó megrepedhet, ilyenkor ajánlott a rugalmas szilikont, vagy más néven hézagtömítőt alkalmazni.
A szilikon rugalmassága és tapadó képessége révén a mozgásokat jobban elviseli, így a csatlakozási pontokon nem keletkezik rés – ahol esetleg a víz utat találhat a burkolaton keresztül a falakba.
Pontosan a vízzáró tulajdonságának köszönhetően a vízszigetelés fontos elemének számít, ezért van szükség rá a lakásfelújítás folyamán, fürdőszobák, wc-k, konyhák burkolásánál.
Számos tulajdonsággal rendelkező szilikont lehet megtalálni a piacon, van, amit penészedésgátló tulajdonsággal rendelkezik, ezért ideális nedves környezetbe, úszómedencékbe. Van, ami kifejezetten természetes kövekhez, homlokzati kerámia burkolatokhoz alkalmas, de vannak természetesen olyanok is, amelyek speciálisabb helyekre, nagyobb terhelhetőségnek kitéve is megállják a helyüket, mint például ipari padlók esetében, gépjármű parkoló, vagy mélygarázsok.
És hogy hova melyiket válassza?
Nézze meg kínálatunkat

Utmutato_rugalmas hezagkitoltok_Oldal_1

vagy ha még ezek után is bizonytalan, kérjen segítséget szaktanácsadónktól ITT.

 

Megosztom