Madárlesen: A fészekrakás mesterei

Ön is ösztönösen szépíti, csinosítgatja otthonát, és törekszik a tökéletes harmóniára?

Tavasszal mindig nagy öneström megfigyelni, ahogy a madarak keresik a legideálisabb zugokat, faágakat, ahová fészket rakhatnak, és lenyűgöző, ahogy szinte mérnöki pontossággal, szisztematikus elrendezéssel építik is meg azokat! Nem használnak hozzá modern építőanyagokat, mégis tökéletes kis otthonokat építenek.

A nagyszerű az benne, hogy ők ösztönösen tudják, hogy mely építőanyagokat használják, hogy az eredmény megfelelően stabil és tartós legyen. A mi világunkban ennek a kifinomult érzéknek a helyettesítésére ma már nagyon korszerű építőanyagok szolgálnak, hogy otthonunk, lakásunk is hosszú ideig maradjon biztonságos fészek.

Ön tudta, hogy ebben meghatározó szerepet játsszanak például a fugázók? Vajon miért?

Mert nem csak esztétikai szempontból adnak hozzá nagyon sokat burkolata, otthona szépségéhez, de nagyon fontos műszaki funkciójuk is van a burkolat tartóssága szempontjából. Egy színben harmonizáló vagy egy kis csillogó adalékkal megbolondított fuga rengeteget tud hozzá adni otthona tökéletes összhangjához. 

Tekintse meg a Mapei fugázók mesés színárnyalatait:

http://www.mapei.com/HU-HU/coloured-grouts-list.asp

És nem kell saccolgatnia, nem kell bajlódni a szükséges mennyiség kiszámolásával sem! A fugaszámoló program segít ebben. Önnek csak meg kell adnia a kiválasztott fuga típusát, valamint burkolata méreteit, és máris kiszámoljuk, hogy pontosan mekkora mennyiségre lesz szüksége.

Végezetül még egy tipp: 

Ha csupán egy két csempe felrakásáról van szó vagy kisebb javításokról a konyhapultnál vagy a fürdőszobában, akkor oda bőven elég a praktikus, 2 kg-os kiszerelésű Mapei fugázót választania, a 26 gyönyörű szín bármelyikéből.

Örömteli otthonszépítést kívánunk!

 

Megosztom