Hogyan lesz a fuga az Ön otthonában is makulátlan

Talán nincs is olyan otthon, ahol ne lennének zavaró hibák a fugában, hiszen ez a burkolatok egyik legsebezhetőbb pontja. A tisztítás, takarítás és az idő nyoma is gyorsan meglátszik a fugán, főleg, ha nem megfelelően lett a kivitelezés során használva. Most mutatunk 3 remek megoldást: kettőt a felújításig Ön is alkalmazni tud, a harmadikat pedig a felújításra ajánljuk.

otthon
Kép forrása: thespruce.com

Addig is, amíg a felújítás elkezdődik, van 2 olyan praktika, amivel ideiglenesen megoldhatjuk a csúnya fuga okozta problémákat.

Ha foltos a fuga

A kisebb fugahibák megszüntetésére fejlesztette ki a Mapei a Fuga Fresca termékét. Ez egy olyan egyszerű megoldás, amivel könnyen át lehet kenni a fugákat a kritikus helyeken. Ezt a megoldást szakember nélkül, mi magunk is kipróbálhatjuk. Elég csak egyszer vagy kétszer végighúzni a megfelelő színű Fuga Fresca tubust a száraz felületű, megtisztított fugán. Ez a megoldás olyan felületeken jó, amik nincsenek kitéve folyamatosan a nedvességnek, tehát például medencék esetében nem jó.

otthon
Kép forrása: makinglemonadeblog.com

Ha néhol hiányos a fuga

Ilyen esetekben ki kell vésni a sérült, málló részeket, majd egy alapos tisztítás után az eredeti fugázóval a hiányzó részeket fel kell tölteni. A simításához egy keskenyebb spatula, vagy
csavarhúzó ajánlott. Természetesen nagy odafigyelést és egy kis kézügyességet igényel ez a beavatkozás. Figyelni kell, hogy a javított rész szintkülönbsége megegyezzen az többi résszel.

otthon
Kép forrása: thespruce.com

A felújítás 5 fontos alapszabálya fugázáskor

Ha az alábbi 5 pontot betartjuk a felújításkor, biztosak lehetünk abban, hogy kiváló minőségű lesz a fugázás, és a két fenti probléma nagyon sokáig nem fordul elő az otthonunkban.

  1. Gondosan meg kell tisztítani az alapfelületet a rászáradt piszoktól, ragasztómaradványtól, stb.
    2. Feltétlenül meg kell várni, amíg a ragasztó teljesen megszárad, ezt sajnos siettetni nem lehet, mert az eredmény látja kárát. Csak a teljes száradás után kezdhető a fugázás.
    3. A fugázóanyag csomagolásán található leírásokat pontosan be kell tartani. Nem érdemes a fugázóanyagon spórolni, mert ez is megbosszulja magát rövid időn belül.
    4. A fugázóanyagot a kikeverés után általában pihentetni kell, az ajánlott időt itt is érdemes betartani a legjobb végeredmény érdekében.
    5. Nagyon fontos, hogy a kifugázott területet időben mossák le és tisztítsák meg.

 

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Megosztom