Szeretne valami egyedit, valami szokatlant, ami mindig örömmel tölti el otthonában?

Egy fal, egy megvilágítás, egy mosdópult lehet nagyon extrém, és különleges, ami meghatározhatja otthona hangulatát. Ehhez válasszon mozaikot, hiszen rengeteg lehetőség rejlik a mozaikburkolás világában, és a megvalósítható ötleteknek, csak a képzelet szab határt.

Lehet sokarcú üvegmozaik, áttetsző, félig áttetsző, opálos fényű, aranyozott, színes, vagy akár vidám színekben pompázó kerámia mozaik. Da ha a mediterrán stílus kedvelői vagyunk, lehet természetes kő anyagú, s végül, ha a természetet szeretnénk belopni otthonunk falai közé, akkor lehet kavics alakú, sőt maga a kavics.

Mesés üvegmozaik minta

Mesés üvegmozaik minta

Épített zuhanyzó a családnak

Épített zuhanyzó a családnak

 

 

 

 

 

 

 

 

Mesés üvegmozaik minta

Ha igazán kreatívak vagyunk, vagy a kiválasztott mesterünk kiemelkedő fantáziával és szépérzékkel rendelkezik, akkor az áttetsző, aranyosan csillogó, színes üvegmozaik szemekből olyan mintákat lehet készíteni a fürdőszobába, mintha csak festettük volna. A mosdó fölé távoli táj, a kád fölé égi madarak, a padlóra tavacska kerülhet. Persze az ilyen minta gondos tervezést és nagy gyakorlatot, kézügyességet igényel. Mindezt különleges csillogó hatással tehetjük még érdekesebbé, ha a Mapei csillogó fugáját alkalmazzuk.

A lapburkolat dísze

Egyszerűbb és elegáns burkolatot szeretnénk? A nagyobb méretű lapburkolatok között izgalmas frízeket, hullámokat, falakon átvonuló mozaik mintázatokat hozhatunk létre, melyek tagolják és ritmizálják a burkolatképet.

Világító fal

Fürdőszobában, vagy akár nappaliban különleges hatást kelthet, ha áttetsző üvegfalat átlátszó mozaikkal burkolunk le, majd átvilágítjuk. Persze ez akkor lesz igazán tökéletes, ha a mozaik ugyancsak átlátszó, színtelen szilikonnal kerül felragasztásra, és azzal is történik a kifugázásra is. Még érdekesebb, izgalmas hatást lehet elérni, ha mindehhez színes áttetsző mozaikot választunk.

Épített zuhanyzó a családnak

Jó érzés úgy fürödni, zuhanyozni, ha épített zuhanyzónk fala, vagy a kád feletti fal teljes egészében természetes kőmozaik burkolatot kap. Hát még akkor, ha egyes elemek a saját, és az ismerős gyerekek alkotásai. Milyen nagy öröm, ha a falról a legkisebb gyerek által elképzelt virág, felhő, cicafej néz vissza ránk, rusztikus, apró természetes kőmozaikból kirakva! A Mapei ragasztóival és fugázóival még azt is megélhetjük, hogy saját gyermekünk csodálkozhat egyszer rá fürdés közben, milyen ügyes volt anya, amikor kicsi volt.

Kültéri kapuk, közterületek, bejáratok dísze

Egy-egy gyönyörű, már-már művészi alkotás mellett, ami mozaikból készült, és egy közterületet, vagy egy cég bejáratát díszíti, el sem lehet menni anélkül, hogy meg ne bámuljuk. De persze egy-egy ilyen alkotás díszítheti saját otthonunk bejáratát, kapuját, melyet biztosan nem tévesztenek össze semmi mással ismerősök, akik először járnak nálunk. Egy ilyen kapudísz kültéren sem megy tönkre, ha megfelelő segédanyagokat alkalmazunk a kivitelezéséhez.

Ha mindezek felkeltették az érdeklődését, de még bizonytalan a választásban otthona burkolatát illetően, olvassa el „Hogyan varázsolhatja otthonát még izgalmasabbá egy kis mozaikkal” című pdf formátumú kiadványunkat.
Megosztom