Lehet, hogy Ön is ezt a helyiséget imádja otthonában leginkább?

Talán Ön is azok közé tartozik, akik úgy gondolják, hogy a konyha mellett a fürdőszoba a leglátogatottabb és legkényesebb helyisége otthonának.

penészes fürdőszoba

De ami kevésbé jut eszünkbe, hogy fürdőszobánk az egyik legveszélyesebb helyisége is otthonunknak!

Ennek az oka a környezetünkben bárhol megtalálható egyik leggyakoribb allergén, melyet nem tekintünk veszélyesnek, csak borzasztó csúnyának.

Hihetetlen, de 150 éve alig jegyeztek fel asztmás megbetegedéseket, míg ma Magyarországon 230 000 nyilvántartott asztmás él, sőt a számuk évente 20 000-rel nő.

Ami még szomorúbb, hogy egyre nő a 18 év alatti gyerekek száma, akik ebben a betegségben szenvednek (18 év alattiak 5-8%-a él együtt nap mint nap az asztma tüneteivel).

Az asztma nem más, mint egy allergiás eredetű betegség, ahol a tüneteket allergének okozzák. Az egyik allergén az asztma esetében nem más, mint a penészgomba spórája.

A penész egy gombafaj, mely megtalálható a levegőben, de csak akkor telepedik meg, ha táptalajra talál. Ám ha ez meg van, akkor sajnos nem válogat: megtelepszik olyan felületeken is, ahol nem is gondolnánk.

Ezek a gombák nyirkos, nedves, magas páratartalmú helyiségekben jelennek meg, mely a fürdőszobákra jellemző leginkább. Ami pedig azt jelenti, hogy fürdőszobája igazi élővilágot jelent a penészgombáknak.

A rossz hír pedig az, hogy a penészesedés először otthonát támadja, majd később Önt és családját is, aminek akár súlyos következményei is lehetnek!

Honnan tudhatja, hogy otthonában megtelepedett a gomba és hogyan nehezítheti meg ennyire az életét?

A rossz közérzettől a fulladásos rohamokig, a tüsszögés, orrfújás, könnyező szem mind kifejezetten a penészgomba jelenlétére utaló tünetek. A penészgomba a belélegzés során bekerül a szervezetbe, ahol megtelepszenek, szaporodnak.

Ha gyenge a szervezet védekezőképessége, akkor pedig alattomosan, azonnal támadásba lendülhetnek.

Sajnos az érzékenység a penészgombára nagyon hamar kialakulhat, ha nem védekeznek ellene.

A tünetekkel nem tanácsos együtt élni, azonnal fel kell venni a harcot a lakást elárasztó penészgombákkal szemben.

Mit tehet a penész ellen?

Töltse le az „Úgy érzi, otthon biztonságban van? Téved…” című pdf kiadványunkat, melyből részletesen megtudhatja mit tehet ellene.

 

Megosztom