Kiütéses vereség a penészgombákra

Gondolta volna, hogy bármennyire is ügyel fürdőszobája tisztaságára, attól még a veszélyes penészgombák bármikor megjelenhetnek? Létezik azonban egy olyan praktika, amivel rövid idő alatt eltüntetheti a penészt lakásából. Hogyan?

Ahhoz, hogy végezhessünk a penésszel, először meg kell ismernünk.

Honnan jön a penész?

Sajnos a penész a környezetünkben bárhol megtalálható egyik leggyakoribb allergén, melyet laikus szemmel nem tekintünk veszélyesnek, csak borzasztó csúnyának. Elsősorban a levegőben található meg, de csak akkor telepedik meg, ha táptalajra talál. Ha ez megtörténik, akkor kellemetlen vendégünk nem válogat: a penész megtelepszik olyan felületeken is, ahol nem is gondolnánk.

A beltérben tapasztalható párás környezet, nem megfelelő (esetleg sérült hőszigetelés), hőhidas fal például paradicsomi környezetet nyújt a penésznek. Ha ezekhez esetleg még egy enyhén koszos falfelület is társul, akkor valószínűleg a penész is gyakori vendég lesz a fürdőszobában.

Tehát a párás környezet miatt a fürdőszoba kedvező éghajlatot jelenthet a penészgombáknak.

Különleges 3-as védelem a penészgombák ellen!

Kép forrása: http://niniban.com/files/fa/news/1393/6/13/1706_174.jpg

Mit tegyen azért, hogy hosszú ideig biztosan penészmentes legyen a fürdőszobája?

Vesse be a különleges 3-as védelmet:

  1. Ha penésszel fertőzött felületet talál, akkor a legjobb, ha első lépésben egy speciális „penészgyilkos” lemosó folyadékot, a Silancolor Cleaner Plus-t alkalmazza.
  2. Ezután a tisztítóanyag lemosása nélkül kenje át a Silancolor Cleaner Plus alapozóval a falat, ami megakadályozza a penészgombák újbóli kialakulását. Ez azért fontos, mert ez engedi a falat szellőzni, valamint mohásodást és penészedést-gátló adalékot is tartalmaz. Ez az alapozó új vakolatok, beltéri glettelések esetén tökéletes megoldást fog nyújtani a penész ellen is.
  3. Ezt követően pedig nincs más hátra, mint Silancolor Pittura Plus festékkel új színt varázsolni a falakra.

A végeredmény?

Kiütéses vereség a penészgombák számára. Az így lekezelt falfelület ugyanis alig engedi át a nedvességet, kevésbé hajlamos szennyeződésre, jobb szellőzést, és nagyobb kémiai ellenállást biztosít a beltéri, de akár a kültéri falfelület számára is.

Azért, hogy az otthona ne váljon feketés szürke gombatenyészetté, legyen előrelátó, tudatos és előzze meg, tegyen a penész ellen. Ne adjon esélyt az ebből fakadó betegségeknek, szövődményeknek!

További kérdések esetén szaktanácsadónk díjmentesen válaszol kérdéseire!

szaktanacs_gomb_ok

Megosztom