Keracolor Rustic

Természetes kőburkolatok hű társa!

Számos olyan dühös lakástulajdonos van, akiknek a természetes kőből készült burkolatán valamilyen esztétikai hiba jelent meg, viszonylag rövid idő alatt.
Ez lehet akár elszíneződés, repedések a fugán, legrosszabb esetben repedések a teljes kőburkolaton…
Mindezen problémák azon túl, hogy dühössé, akár elkeseredetté teszik a lakástulajdonost, hatalmas károkat is okoznak nekik. Hiszen a természetes kövek igen drágák és egyediek, nem lehet csak egy-egy lapot kicserélni, ha baj van.

A legtöbb esetben kiderül, hogy a ragasztók, fugázóanyagok kiválasztásánál nem voltak elég körültekintőek. Nem igazán jártak annak utána, hogy a kiválasztott ragasztó, fugázó valóban rendelkezik-e azokkal a tényezőkkel, jellemzőkkel, melyek megfelelőek a természetes kövek fektetéséhez.
Sajnos pontosan a nem megfelelő segédanyag kiválasztása okozhatja az elszíneződést és a repedéseket. A nem megfelelő segédanyagokkal elkészített burkolat óriási probléma. Kétszer kell megvásárolni a segédanyagokat, a kőburkolatot, valamint kétszer kell megfizetni a munkadíjat is.

Éppen ezért, ha természetes kőburkolatot szeretne otthonába, akkor érdemes olyan fugázóanyagot is választani, ami természetes kőburkolatokhoz való.

Mindez azért fontos, mert a lapok felülete és oldala nedvszívó, rusztikus. A fugahézagok szélesek, esetenként mélyek és gyakran egyenetlen vastagságúak, ezért számolni kell arra, hogy a szabálytalanul kialakított alakzatoknál jóval több fugaanyagra lesz szükség.

Éppen ezért kifejezetten olyan fugázóra van szükség, ami akár 5 cm széles fugát is képes betölteni, úgy, hogy megfelelően szilárd marad, de eleget tesz az alakváltozás követelményeinek is.
Vágott, csiszolt természetes kőlapok fektetésénél a fugaszélességnek megfelelő fugázóanyag kiválasztására kell figyelni. A fugázóanyag kiválasztásánál tanácsos meggyőződni a kövek tisztíthatóságáról, mert némely esetben a porózus felületekről a fugázóanyag maradványok nehézkesen takaríthatók le maradéktalanul, így előzetes felületkezelést igényelhet.


Mindezek türkében a szabálytalan alakú és különböző vastagságú kövek fektetéséhez a KERACOLOR RUSTIC fugázóanyagot ajánljuk, amely rusztikus megjelenésű, fokozott terhelhetőségű cementkötésű fugázóhabarcs hidegburkolatok hézagainak 5 – 50 mm széles fugahézagaihoz.