Gyakran Ismételt Kérdések

Fürdőszobában a zuhanyozó lecsempézett fala átengedi a nedvességet, a másik oldalon ázik a fal. Ha újra fugázom a felületet, megoldódik az átázás?

2017 feb 15, GY.I.K |

Sajnos nem. Még az anyagában nem vízáteresztő epoxi fugázók esetében sem garantálható, hogy az újrafugázott felület nem engedi át a vizet. Ahhoz, hogy tartós és biztosan jó eredményt érjünk el, a burkolat alatti kenhető vízszigetelést mindenképpen helyre kell állítani.

érdekelnek a részletek

Miért nem javasolt a fuga nélküli hidegburkolás, különösen kültérben ?

2017 feb 15, GY.I.K |

Egyrészt mert a burkolólapok méretében mindig van kismértékű hiba, amely kifugázott felületnél már nem látszik. Másrészt a fuga nélkül ragasztott burkolat nem tud kismértékben sem mozogni (pl. hőingadozás hatására), a burkolólapok egymásnak feszülnek és felválhatnak vagy elrepedhetnek. Továbbá kültérben a ki nem töltött fugahézagokon keresztül több víz juthat be, így fokozottan fagyásveszélynek van kitéve a felület.

érdekelnek a részletek

Ha több cm vastagságban kell aljzatkiegyenlítőt önteni, azt egy vagy több rétegben célszerű elkészíteni?

2017 feb 15, GY.I.K |

Mindig egy rétegben célszerű elkészíteni az aljzatkiegyenlítést. Ultraplan Renovation kiegyenlítőnk hidegburkolatokhoz akár 3 cm, Ultraplan Maxi kiegyenlítőnk akár 4 cm vastagságban használható egy rétegben.

érdekelnek a részletek

Miért van szükség kenhető vízszigetelésre a burkolólapok alá zuhanyozóban vagy vizes helyiségekben?

2017 feb 15, GY.I.K |

Mert az összes cementes fuga átengedi a vizet, ami miatt a burkolat alatti rétegek átnedvesedhetnek. Az aljzat vagy más épületszerkezet állandó vizesedése ennek következtében tönkremenetelt okoz, salétromosodik a fal, felválik a burkolat, stb.

érdekelnek a részletek

Hogyan tisztítható a fugázó?

2017 feb 15, GY.I.K |

Cementkötésű fugázók felületét enyhén lúgos kémhatású, normál takarítószerekkel tarthatjuk tisztán. A savas tisztítószerek károsítják a fugázót. Műgyantás fugázók esetében a háztartási normál takarítószerek megfelelőek.

érdekelnek a részletek