Fugázás a fürdőszobában

fürdőszoba felújítás, fugázás, penész ellen

Védje a fürdőszoba fugázását penész ellen!

Fürdőszobánk, otthonunk talán egyik legkedveltebb helyisége. Hiszen ki ne vágyna arra, hogy egy zűrös nap után itt pihenje ki a nap fáradalmait, itt relaxáljon?

Éppen ezért egy fürdőszoba felújítás során nagyon nagy gondot fordít mindenki arra, hogy ez a hely a nyugalom szigete legyen, hogy jól érezze magát benne.

A gondosan kiválasztott burkolat, a hozzá passzoló fugázóval igazi gyöngyszeme lehet otthonunknak, ráadásul számos egyéb előnyös funkciót lát el, mint például a penész elleni védekezést.
A fürdőszobát az ember nem alakítgatja évente, ezért érdemes olyan burkolólapot, csempét választani – és hozzá fugázót – ami biztosan tetszeni fog évek múlva is és ellenáll a rendszeres igénybevételnek, vízterhelésnek, penésznek.

Viszont ahhoz, hogy a fürdőszoba felújítás után a burkolata teljes pompájában ragyogjon, központi szerepet tölt be a fugák színe, mérete. A fugázás ugyanakkor nem csak szép, hanem fontos használati szerepe is van.
A jól megválasztott fugázóval védheti fürdőszobáját a penész ellen, és kitöltheti vele a nagyon keskeny, vagy nagyon széles, sőt változó vastagságú fugahézagokat.

A fürdőszoba felújítás esetén a burkolatok kifugázására a Mapei fugázóanyagok mindegyike megfelelő választás lehet az Ön számára, akár a cementes fugázókról van szó, akár epoxy fugákról. A legáltalánosabb és legköltségkímélőbb megoldástól kezdve a különleges termékekig bezárólag.

A KERACOLOR FF FLEX fugázóval a fürdőszobája fugázását költségkímélően megoldhatja. Ez a termék víztaszító tulajdonsága miatt alkalmas fürdőszoba felújításához, falra és padlóra egyaránt. Ez a normál kötésidejű fugázó 6 mm fugaszélességig kiváló és tartós megoldást nyújt fürdőszobájában.

Óvja fürdőszobáját a penész ellen Mapei fugázókkal!Azonban ha tart az Ön és családja egészségére is veszélyt jelentő penészesedéstől, úgy a vízlepergető és penész elleni ULTRACOLOR PLUS-t ajánljuk, amivel hatékonyan megakadályozhatja a csúnya foltok megjelenését. Keskenyebb és szélesebb, sőt változó vastagságú fugahézagokat is kitölthetünk vele, és számos ragyogó színből választhat.

Elsősorban nagy igénybevétel, például épített zuhanyzók esetén, vagy erős vegyszeres tisztítás miatt, esetleg design szempontok okán alkalmazhatjuk a KERAPOXY CSALÁD valamelyik termékét a fürdőszoba felújításakor.
Ilyen a KERAPOXY DESIGN fugázó, amit ha MAPEGLITTER csillogó adalékkal keverünk egyedi, dekoratív burkolatot alakíthatunk ki fürdőszobánkban. A másik egy új termék, a KERAPOXY CQ, melynek felületéről a szennyeződések bármikor könnyen eltávolíthatóak egyszerű módon.

A Kerapoxy fugázóanyagok vízfelvétele gyakorlatilag nulla, a ráverődő víztől egyáltalán nem színeződnek el, anyagukban nem nedvesednek, így nem is penészednek, koszolódnak. Jól ellenállnak a vegyszereknek, illetve a mechanikai terhelésnek is.

Ne feledjen el gondolni a penész elleni védekezésre, ha fürdőszoba felújításra szánja el magát. A megfelelő fugázás ennek a legfontosabb eleme.


Keracolor FF Flex Ultracolor Plus Kerapoxy Design Kerapoxy CQ