Fugázás a teraszon

Hogyan őrizheti meg terasza szépségét hosszú távon fugázás segítségével?

Egy fárasztó munkával töltött nap után, vagy hétvégén, mi sem esik jobban, mint a kellemes időben ülni a teraszon, erkélyen és pihenni, vagy csak gyönyörködni a zöldellő, virágzó természetben.

terasz felújítás, penész, fugázás

A terasz fugázásánál is gondoljon a Mapeire!

Ezt az élményt azonban nagyban rontja, ha a pillantását, figyelmét elvonja a kipergett fuga látványa, valamint a nedves felületeken hamar megjelenik a kosz vagy a penész is, amely szintén kellemetlen képet mutat.

Terasza olyan pihenőhely, amelynek szépségét hosszú évekig szeretné élvezni, anélkül, hogy a felújításán kellene gondolkodnia. Mivel a kikapcsolódás mellett a terasz sokszor nagy igénybevételnek is van kitéve, ezért érdemes megfontolnunk, hogy milyen anyagokat használunk a burkolása során. A tartós és strapabíró burkolatot sokáig ellenállóvá teszi a minőségi fugázás akár időjárásról, akár penészről legyen szó. A jól tömítő fugázás mellett a terasz könnyen tisztán tartható, nem kell aggódni a kirepedezéstől sem.

A megfelelő fugázáshoz megfelelő fugázó anyagra van szükség. A kültéri teraszok esetén nagyon jó szolgálatot tesz az ULTRACOLOR PLUS a Mapei-től, amelynek alkalmazásával például a terasz felújítása után nyári meleg idején a hajnalban tömített fugákat már nem veszélyezteti a későbbi nagy forróság. Így évszaktól függetlenül bármikor nyugodtan gyönyörködhet terasza szépségében, és élvezheti annak kényelmét, burkolata stabilan állni fog a felújítás után.

Akár most építi teraszát, akár felújítja, fontolja meg jól a fugázóanyag választását. Több tényező is befolyásolhatja a döntést. Vajon a kiválasztott anyag elég jól tömít? Milyen fugaszélességhez alkalmazható? Milyen gyorsan köt meg? Vajon a hasznossága mellett a fugázás jól fog mutatni  a felújítás után a teraszon?

Ezekre a kérdésekre megnyugtató válaszokat kaphat, ha a Mapei fugázóanyagait választja.

Az ULTRACOLOR PLUS 2-20 mm fugaszélességig használható Mapei termék, így vastag lapok fugázásához, természetes kövekhez keskeny fugaszélesség mellett is alkalmazható például a terasz felújítása során. És gyorskötő tulajdonsága bizony nagyon jó szolgálatot tesz akkor, ha minél hamarabb igénybe kívánja venni teraszát. A vízlepergető hatása következtében könnyen tudja tisztítani a felületet, és az antibakteriális hatása miatt a penész sem alakul ki rajta.

Terasz felújításkor a fugázáskor ne használjon mást, mint Mapei fugázó anyagokat, és a kültéri burkolatok penész mentessége, szépsége is sokáig megmarad.


Ultracolor Plus