“Fugázási tippek, tanácsok”

Így csempészhet az otthonába exkluzív luxust egyszerűen!

2016 okt 23, fugázási tippek, tanácsok |

Szeretné igazán egyedivé varázsolni a fürdőszobáját, konyháját, hogy mindenki arról beszéljen a lakásavató után még hetekkel is? El tudja képzelni, hogy amint belép az előszobába, máris jobb kedvre derül? Szeretné, hogy minden perc, amit ezekben a helyiségekben tölt, örömmel és büszkeséggel töltse el, és sose váljon megszokottá a látvány? A megoldás egyszerű, és most el is áruljuk:

érdekelnek a részletek

Fogadjunk, hogy Ön is ezt a helyiséget imádja a leginkább otthon!

2016 okt 23, fugázási tippek, tanácsok |

A béke szigete, ahol esténként megpihenünk, feltöltődünk, egy hűvös nap után szinte újjászületünk… Igen, ez a fürdőszoba! Talán ez a leginkább kedvelt helyisége egy otthonnak, de az biztos, hogy a legkényesebb pontja is. Ugyanis a környezetünkben megtalálható egyik leggyakoribb allergén itt található meg leginkább, amit inkább rondának találunk, és kevésbé veszélyesnek. Természetesen a penészről van szó. A penész nem más, mint egy gombafaj, mely megtalálható a levegőben, de csak akkor telepedik meg, ha táptalajra talál. Ezek a gombák nyirkos, nedves, magas páratartalmú helyiségekben előszeretettel jelennek meg, és ezek a körülmények a fürdőszobákra jellemzők leginkább. Ez azt jelenti, hogy fürdőszobája igazi élővilágot jelent a penészgombáknak. Jó tudnia, hogy súlyos egészségügyi következményei is lehetnek egy hosszú ideig nem kezelt, penészes helyiségnek, a rossz közérzettől a fulladásos rohamokig, a tüsszögés, orrfújás, könnyező szem – mind kifejezetten a penészgomba jelenlétére utaló tünetek. A penészgomba a belélegzés során bekerül a szervezetbe, ahol megtelepszenek, szaporodnak. Ha gyenge a szervezet védekezőképessége, akkor pedig alattomosan, azonnal támadásba lendülhetnek. Sajnos az érzékenység a penészgombára nagyon hamar kialakulhat, ha nem védekeznek ellene. A tünetekkel nem tanácsos együtt élni, azonnal fel kell venni a harcot a lakást elárasztó penészgombákkal szemben. Már a kialakulás esélyét is csökkenteni lehet, ehhez mindössze olyan fugázóanyagot és falfestéket kell választania, melyekben megtalálhatóak azok az adalékszerek, melyek a penészgomba kialakulását megakadályozzák. Ha penészgomba üti fel a fejét kedvenc helyiségében, akkor ne várjon sokat, amíg észrevétlenül megtámadja az egészségét, hanem indítson célzott támadást ellene. Kérdezzen szakértőnktől ingyenesen!        

érdekelnek a részletek

Kiütéses vereség a penészgombákra

2016 Sze 21, fugázási tippek, tanácsok |

Kiütéses vereség a penészgombákra

Gondolta volna, hogy bármennyire is ügyel fürdőszobája tisztaságára, attól még a veszélyes penészgombák bármikor megjelenhetnek? Létezik azonban egy olyan praktika, amivel rövid idő alatt eltüntetheti a penészt lakásából. Hogyan?

érdekelnek a részletek

5 tipp, hogyan teheti egyedivé és szokatlanná otthona bármely helyiségét

2016 Sze 15, fugázási tippek, tanácsok |

Egy fal, egy megvilágítás, egy mosdópult lehet nagyon extrém és különleges, ami meghatározhatja otthona hangulatát. Ennek megvalósításához kiváló ötlet mozaikot használni, hiszen már az ókori emberek is tudták, hogy rengeteg lehetőség rejlik a mozaikburkolásban, és a megvalósítható ötleteknek csak a képzelet szab határt. Kínálatból sincs hiány: Választhatja a sokarcú üvegmozaikot, vagy válogathat a kerámiamozaik rengeteg fajtájából: van áttetsző, félig áttetsző, opálos fényű, aranyozott, vagy akár vidám színekben pompázó. Ha a mediterrán stílus kedvelője, választása eshet a természetes kőmozaikra, és végül, ha a természetet szeretné becsempészni otthona falai közé, akkor lehet kavics alakú, sőt maga a kavics. Tipp 1: Világító fal A fürdőszobában vagy akár nappaliban különleges hatást kelthet, ha áttetsző üvegfalat átlátszó mozaikkal burkolunk le, majd átvilágítjuk. Persze ez akkor lesz igazán tökéletes, ha a mozaikot ugyancsak átlátszó, színtelen szilikonnal ragasztjuk fel és fugázzuk ki. Még érdekesebb, izgalmas hatást lehet elérni, ha mindehhez színes áttetsző mozaikot választunk. Tipp 2: Mesés üvegmozaik minta Ha igazán kreatívak vagyunk, vagy a kiválasztott mesterünk kiemelkedő fantáziával és szépérzékkel rendelkezik, akkor az áttetsző, aranyosan csillogó, színes üvegmozaik szemekből olyan mintákat lehet készíteni a fürdőszobába, mintha csak festettük volna. A mosdó fölé távoli táj, a kád fölé égi madarak, a padlóra tavacska kerülhet. Persze az ilyen minta gondos tervezést és nagy gyakorlatot, kézügyességet igényel. Mindezt különleges csillogó hatással tehetjük még érdekesebbé, ha a Mapei csillogó fugáját alkalmazzuk. Tipp 3: A lapburkolat dísze Egyszerűbb és elegáns burkolatot szeretne? A nagyobb méretű lapburkolatok között izgalmas frízeket, hullámokat, falakon átvonuló mozaikmintázatokat hozhatunk létre, melyek tagolják a burkolatot és egyedi érzést adnak a helyiségnek. Tipp 4: Épített zuhanyzó a családnak Jó érzés úgy fürödni, zuhanyozni, ha az épített zuhanyzó fala, vagy a kád feletti fal teljes egészében természetes kőmozaik burkolatot kap. Hát még akkor, ha egyes elemek a gyerekek alkotásai. Milyen nagy öröm, ha a falról a legkisebb gyerek által elképzelt virág, felhő vagy cicafej néz vissza ránk, rusztikus, apró természetes kőmozaikból kirakva! Tipp 5: Kültéri kapuk, közterületek, bejáratok dísze Mozaikalkotást nemcsak a beltérre, hanem kívülre is érdemes tervezni. Otthonunk bejáratát, kapuját is lehet ezzel a megoldással díszíteni, amelyet így biztosan nem tévesztenek össze semmi mással azok sem, akik először járnak nálunk. Egy ilyen kapudísz kültéren sem megy tönkre, ha megfelelő segédanyagokat alkalmazunk a kivitelezéséhez.

érdekelnek a részletek

Gyönyörű konyhája lesz, ha ezt a látványos felújítási megoldást választja

2016 Sze 14, fugázási tippek, tanácsok |

Mindegy, hogy amerikai konyhája, külön helyiségben lévő, ajtóval leválasztott ablakos, netán ablaktalan konyhája van, egy közös dolog mindegyikben van.

érdekelnek a részletek