“Fugázási tippek, tanácsok”

Elképesztő: így nem marja ki a vízkőtelenítés a csodaszép fugát az évek során

2018 okt 10, fugázási tippek, tanácsok |

Vannak olyan kényes területek a háztartásban, amik sokszor kíméletlen takarítást igényelnek, ezek főleg a vizes helyiségek, konyhák. A vízkő ellen erősen savas anyagokkal lehet felvenni a harcot, de közben azt is szeretnénk, hogy a fuga ne sérüljön, a súrolás következtében ne kezdjen kiperegni, roncsolódni. Mutatunk 6 tippet, amivel ez elkerülhető! Felújításnál, építkezésnél fontos tudni, hogy a burkolatból kitüremkedett ragasztó maradványt igen óvatosan, de alaposan kell kikaparni. Ugyanekkor a sarkoknál kimosni kell a felesleges ragasztót, hiszen a kikaparáskor szétdarabolhatjuk a hajlaterősítő szalagot, és oda a gondosan elkészített vízszigetelés. Épített zuhanyzók estében már erősen javasolt az epoxy fuga alkalmazása. A burkolaton a vízkőképződés fokozottabb, mint egy sima felületű zománcos, vagy akril anyagon, így elkerülhetetlen a vízkőmentesítés. A vízkő elleni tisztítószerek erősen roncsolják a cementes fugák felületét. A roncsolás hatására egyre könnyebben fog vízkövesedni, és mint egy öngerjesztő folyamat a végén a fuga eltűnését eredményezi. Ez könnyen elkerülhető, ha epoxigyanta alapú fugát választunk épített zuhany esetében. A KERAPOXY DESIGN szinte minden csempe színhez kínál szín alternatívát. Figyelembe véve, hogy a vegyszerek szinte nem tesznek kárt benne, így ár-érték arányban verhetetlen, hiszen nem kell felújítani, és sok év után is olyan mintha új lenne. Extra tipp: MAPEGLITTER csillám hozzáadásával pedig teljesen egyedivé teheti a burkolatát a csillogó fugával. 5. A padló-fal csatlakozásánál rugalmas fugahézagot kell kialakítani, hiszen itt a padló hőingadozásából adódó mozgási hézag van. A negatív hézagba a MAPESIL AC megfelelő. 6. A lefolyó és a burkolat csatlakozásánál epoxy fuga estében nem szükséges más anyag használata, viszont cement bázisú anyagnál itt is MAPESIL AC szükséges. A MAPESIL AC alkalmazása nem a vízzárás miatt szükséges, hanem hogy rugalmasságával megakadályozza a fuga kipergését.

érdekelnek a részletek

Exkluzív tanácsadás: Egyedi és gyönyörű felületek, amik állják a súrolást és szép színesek maradnak

2018 Sze 20, fugázási tippek, tanácsok |

Ha valami igazán szépet és egyedit szeretne az otthonába, az sokszor kompromisszumokkal jár, mert a különleges megoldás általában kényes, drága és nehezen tisztítható. De nem kell lemondani a különleges látványról például a konyhában, ahol az is szempont, hogy jól és könnyen lehessen takarítani, ellenálló legyen a burkolat.

érdekelnek a részletek

A titok, amit csak a profi burkolók mondanak el Önnek

2018 aug 28, fugázási tippek, tanácsok |

Van egy olyan szakmai fogás, amivel a szakember már a felújításnál, a fugázáskor megkönnyítheti a háziasszonyok dolgát. Ezzel nemcsak egyszerűen, könnyedén és gyorsan lehet fugázni, de később a tisztítás, takarítás, súrolás is sokkal könnyebb lesz a háziasszonynak.

érdekelnek a részletek

Rá sem fog ismerni a megújult csempére, és csak pár óra az egész!

2018 aug 2, fugázási tippek, tanácsok |

Van egy mágikus megoldás, amivel már a hétvégén megszabadulhat a foltos, elszíneződött fugától a konyhában vagy a fürdőszobában. Mindezt anélkül, hogy nagyobb felújításba kellene fognia, ami nemcsak időigényes, de jóval költségesebb, mint az a csodálatos megoldás, amit most mutatunk. Ha van pár órája, hogy megszépítse a csempét, járólapot, erről tudnia kell!

érdekelnek a részletek

2 penészűző titok és csodálatos lesz a fürdőszoba

2018 Júl 16, fugázási tippek, tanácsok |

Az Ön fürdőszobája, konyhája sincs biztonságban! A penész ellen folyamatos védekezésre van szükség, mert jellemzője, hogy gyorsan felbukkan, és még gyorsabban terjed, főleg a párás, nedves helyiségekben. Hogyan lehet elérni, hogy ne keserítse meg az életünket, ne veszélyeztesse az egészségünket és ne csúfítsa el az otthonunkat? Van két titok, amely garantálja, hogy az Ön otthona is penészmentes legyen.

érdekelnek a részletek