“Fugázási tippek, tanácsok”

A tökéletes fugázás 5 titka

2017 Már 17, fugázási tippek, tanácsok |

A tökéletes fugázás 5 titka

Egy jól sikerült burkolatcsere újravarázsolja az otthonunkat, ezért muszáj elegendő időt szánni a tervezésre, az anyagok beszerzésére, és a kivitelezés részleteire. Egy apróságról hajlamosak az emberek megfeledkezni, pedig a koronát ezzel tesszük fel a munkálatokra. A fugázást sokan nem veszik elég komolyan, hiszen az már a burkolás utolsó szakasza, szinte késznek érzik a feladatot. Pedig itt még nagyon sokat lehet rontani az összképen, érdemes megfogadni a szakemberek tanácsait. A profi kivitelezők ezt az 5 lépést mindig betartják, és most Önnel is szívesen megosztják a titkukat: Hogy Ön is tisztában legyen azzal, mit csinál a szakember, ismerje meg ezt az 5 lépést: Mindenképpen meg kell várni a fugázóhabarcs teljes megszáradását. A száradás ujjpróbával ellenőrizhető, elsősorban a fugakereszteződésekben érdemes ezt kipróbálni. A száradási idő a körülményektől nagyban függ, de általánosságban 10-30 perc. Ha a fugázó már nem ragad, gyakran tisztított, nedves szivaccsal, körkörös mozdulatokkal kell lemosni a felületet és kialakítani a fugaképet. A fugakép kialakítását követően majdnem száraz szivaccsal, átlós irányú mozdulattal kell áttörölni a burkolatot. Ha a tisztítás készen van, 10-15 perc várakozás után a megszáradt fugafátyol körkörös mozdulatokkal eltávolítható a felületről. Ehhez ajánljuk száraz tisztítófilc használatát. Ha mindezek után még mindig láthatók fugázóanyag maradványok a burkolaton, azokhoz a Keranet savas tisztítószert ajánljuk. Ezzel lehet könnyen és szakszerűen eltávolítani a maradékot, 24 órával a fugázás után. Nagyon fontos, hogy a Keranet csak saválló felületeken használható, márványon és mésztartamú anyagokon soha. Természetesen a Mapei munkatársai további kérdésekben is a rendelkezésére állnak!

érdekelnek a részletek

Így érhet el varázslatos hatást otthonában!

2017 Már 17, fugázási tippek, tanácsok |

Így érhet el varázslatos hatást otthonában!

Ha szeretne megunhatatlan külsőt kölcsönözni a fürdőszobájának vagy otthona más helyiségének, ahova üvegmozaikot vagy kerámiaburkolatot tervez: van 2 anyag, ami garantálja a sikert. De készüljön fel arra, hogy minden ismerőse és barátja meg fogja kérdezni, hogyan készült a csodálatos kivitelezés! Mutatjuk a titok részleteit!

érdekelnek a részletek

Így takaríthat meg jelentős összegeket a hidegburkolat felújításakor

2017 feb 15, fugázási tippek, tanácsok |

Így takaríthat meg jelentős összegeket a hidegburkolat felújításakor

Egy lakás megvásárlása komoly anyagi teher, a felújításra sokszor már nem igazán marad pénz. De léteznek olyan gazdaságos megoldások, amelyekről tudnia kell, ha szeretne több tízezer forintot megspórolni! Kisebb módosítások után, egy esztétikusan és ötletesen kialakított burkolat felújítással a régi lakás teljesen megújulhat, varázslatos arcát fogja mutatni. Íme, 4 tanács, ha tökéletes otthonra vágyik, ám nem szeretne vagyonokat ölni a felújításba!

érdekelnek a részletek

A tökéletes fugázás 4 titka

2017 jan 17, fugázási tippek, tanácsok |

A tökéletes fugázás 4 titka

Ismerje meg azokat a praktikákat, amelyeket a legjobb burkoló szakemberektől lestünk el!
Íme, 4 lépés, amitől a fuga álomszép és tökéletes lesz!

érdekelnek a részletek

Hallott már a fugamozaikról?

2016 dec 9, fugázási tippek, tanácsok |

Hallott már a fugamozaikról?

Kevesen gondolnák, hogy a Mapei termékei nemcsak az otthonok tartós megújulásához járulnak hozzá, de a művészetben is szerepet játszanak. Pedig így van! Kattintás után kiderülnek a részletek.

érdekelnek a részletek