“Fugázási tippek, tanácsok”

Kiütéses vereség a penészgombákra

2016 Sze 21, fugázási tippek, tanácsok |

Kiütéses vereség a penészgombákra

Gondolta volna, hogy bármennyire is ügyel fürdőszobája tisztaságára, attól még a veszélyes penészgombák bármikor megjelenhetnek? Létezik azonban egy olyan praktika, amivel rövid idő alatt eltüntetheti a penészt lakásából. Hogyan?

érdekelnek a részletek

5 tipp, hogyan teheti egyedivé és szokatlanná otthona bármely helyiségét

2016 Sze 15, fugázási tippek, tanácsok |

Egy fal, egy megvilágítás, egy mosdópult lehet nagyon extrém és különleges, ami meghatározhatja otthona hangulatát. Ennek megvalósításához kiváló ötlet mozaikot használni, hiszen már az ókori emberek is tudták, hogy rengeteg lehetőség rejlik a mozaikburkolásban, és a megvalósítható ötleteknek csak a képzelet szab határt. Kínálatból sincs hiány: Választhatja a sokarcú üvegmozaikot, vagy válogathat a kerámiamozaik rengeteg fajtájából: van áttetsző, félig áttetsző, opálos fényű, aranyozott, vagy akár vidám színekben pompázó. Ha a mediterrán stílus kedvelője, választása eshet a természetes kőmozaikra, és végül, ha a természetet szeretné becsempészni otthona falai közé, akkor lehet kavics alakú, sőt maga a kavics. Tipp 1: Világító fal A fürdőszobában vagy akár nappaliban különleges hatást kelthet, ha áttetsző üvegfalat átlátszó mozaikkal burkolunk le, majd átvilágítjuk. Persze ez akkor lesz igazán tökéletes, ha a mozaikot ugyancsak átlátszó, színtelen szilikonnal ragasztjuk fel és fugázzuk ki. Még érdekesebb, izgalmas hatást lehet elérni, ha mindehhez színes áttetsző mozaikot választunk. Tipp 2: Mesés üvegmozaik minta Ha igazán kreatívak vagyunk, vagy a kiválasztott mesterünk kiemelkedő fantáziával és szépérzékkel rendelkezik, akkor az áttetsző, aranyosan csillogó, színes üvegmozaik szemekből olyan mintákat lehet készíteni a fürdőszobába, mintha csak festettük volna. A mosdó fölé távoli táj, a kád fölé égi madarak, a padlóra tavacska kerülhet. Persze az ilyen minta gondos tervezést és nagy gyakorlatot, kézügyességet igényel. Mindezt különleges csillogó hatással tehetjük még érdekesebbé, ha a Mapei csillogó fugáját alkalmazzuk. Tipp 3: A lapburkolat dísze Egyszerűbb és elegáns burkolatot szeretne? A nagyobb méretű lapburkolatok között izgalmas frízeket, hullámokat, falakon átvonuló mozaikmintázatokat hozhatunk létre, melyek tagolják a burkolatot és egyedi érzést adnak a helyiségnek. Tipp 4: Épített zuhanyzó a családnak Jó érzés úgy fürödni, zuhanyozni, ha az épített zuhanyzó fala, vagy a kád feletti fal teljes egészében természetes kőmozaik burkolatot kap. Hát még akkor, ha egyes elemek a gyerekek alkotásai. Milyen nagy öröm, ha a falról a legkisebb gyerek által elképzelt virág, felhő vagy cicafej néz vissza ránk, rusztikus, apró természetes kőmozaikból kirakva! Tipp 5: Kültéri kapuk, közterületek, bejáratok dísze Mozaikalkotást nemcsak a beltérre, hanem kívülre is érdemes tervezni. Otthonunk bejáratát, kapuját is lehet ezzel a megoldással díszíteni, amelyet így biztosan nem tévesztenek össze semmi mással azok sem, akik először járnak nálunk. Egy ilyen kapudísz kültéren sem megy tönkre, ha megfelelő segédanyagokat alkalmazunk a kivitelezéséhez.

érdekelnek a részletek

Gyönyörű konyhája lesz, ha ezt a látványos felújítási megoldást választja

2016 Sze 14, fugázási tippek, tanácsok |

Mindegy, hogy amerikai konyhája, külön helyiségben lévő, ajtóval leválasztott ablakos, netán ablaktalan konyhája van, egy közös dolog mindegyikben van.

érdekelnek a részletek

Egy mesébe illő „varázsceruzával” Ön is csodákat tehet a régi fürdőszobájával

2016 Sze 9, fugázási tippek, tanácsok |

Még a legjobb háziasszonyokkal is előfordul, hogy a rendszeres és gondos takarítás ellenére megváltozik, megkopik a fuga színe, a takarítószerek foltokat hagynak rajta. Sokunk megkönnyebbülésére van megoldás, nem kell azonnal neki esni, kikaparni a fugázót, vagy felszedni az egész burkolatot. Most megmutatjuk, mi ez a „varázsceruza”!

érdekelnek a részletek

Íme, a 2 szó, amely elűzi otthonából a penészt!

2016 Sze 7, fugázási tippek, tanácsok |

Megjelent a penész a fürdőszobában vagy a konyhában? Fontos, hogy gyorsan reagáljon ellene, ne várja, hogy magától eltűnjön, mert nem fog. Ráadásul viszonylag gyorsan terjed, leginkább a nedves, nyirkos helyiségekben okoz gondot, mint például a fürdőszoba. Ne hagyja, hogy a családtagjai egészsége lássa ennek kárát! A penészfoltok ellen sokszor nem marad más hátra, mint az, hogy ezeket a nemkívánatos foltokat agresszív, az egészségre és a környezetünkre ártalmas, maró hatású tisztítószerekkel kell a fugákról eltávolítani. Azonban a vegyszeres tisztítás sokszor tönkreteszi a burkolatot és a hagyományos fugázót, amely nemcsak ragyogásából veszíthet, hanem a csempe is megsérülhet, arról nem beszélve, hogy mennyire egészségtelen azokra nézve, akik rendszeresen használják a fürdőszobát.   Természetesen a legjobb megoldás ellene: a megelőzés. Ezért felújításkor egy dologra nagyon figyeljen: válasszon olyan fugát, amely KÉT speciális tulajdonsággal is bír, hogy megakadályozza a penész kialakulását! Ilyen fugázóanyag például az Ultracolor Plus, amely megoldást nyújt a nedves környezetben használt burkolatokon megjelenő penészesedés ellen. Mi ez a két tulajdonság? Penészedésgátlás: a termék az ún. BioBlock® technológiának köszönhetően megakadályozza a penészedést okozó mikroorganizmusok megtelepedését. Ez a technológia nem más, mint egy fejlett antibakteriális rendszer, amely megakadályozza a különböző típusú szagkeltő és foltosodást okozó penészgombák és baktériumok növekedését. Vízlepergetés: a vizes helyiségekben kimondottan előnyös DropEffect® technológia, mely által a fuga felülete vízlepergetővé válik, így a fugán keresztül a nedvesség nehezebben tud átszivárogni, tehát a szennyeződés is kisebb mértékben tapad meg a felületen, megkönnyítve ezzel a felület tisztítását Fuga választásakor keresse tehát ezt a 2 szót: a BioBlock® és a DropEffect® technológiának köszönhetően a fugázóanyag legjellemzőbb alkalmazási területe a vizes helyiségek vagy konyhák szennyezéseinek kitett felületek, de mindenhova ajánljuk, ahol a penészedésgátlás előny lehet. További kérdései vannak? Kérdezzen szaktanácsadónktól!

érdekelnek a részletek