“Fugázási tippek, tanácsok”

Íme, a Top4 legrondább fuga – Önnél ne legyen egyik sem!

2018 dec 12, fugázási tippek, tanácsok |

Ha meg kellene hirdetni a Legrondább fugaversenyt, ez a négy gyakori hiba biztosan dobogón végezne holtversenyben. Fontos, hogy míg a vízszigetelést, ragasztót nem látjuk, a fuga bizony szem előtt van, és nap mint nap felbosszant minket, ha nincs tökéletesen kivitelezve. Mutatjuk a top 4 legrondább hibát, és azt is eláruljuk, mi az ellenszerük.

érdekelnek a részletek

ÚJ VIDEÓ: Ettől a 2 óriási hibától lesz csúnya fuga

2018 dec 6, fugázási tippek, tanácsok |

A felújítók egyharmadának van gondja a fugázás kivitelezésével, ez elképesztően nagy arány! A Mapei szakembere most elárulja, mitől lesz rossz egy-egy fugázás. Az erről készült videót most Ön is megnézheti.   Kép forrása: sauravdutt.com A fugázás során elkövetett hibák számos okra vezethetők vissza, de mégis van 2 fő hibaforrás: Amikor eleve nem megfelelő fugázóanyag kerül a burkolatok közé. Ha például a zuhanyzóba szeretnénk fugát, érdemes olyan fugázót választani, aminek alacsony a vízfelvétele. Olyan helyre is ajánlott ilyen fugázóanyagot választani, ahol sokszor takarítunk, gyakran mosunk fel, mert az ilyen fugázók nem piszkolódnak könnyen. A nedves helyiségekbe ajánlott még penészesedésgátló fugázót tenni, ilyen például az Ultacolor Plus. Felmerülhet a kérdés: epoxi vagy cementes fugázó ajánlott ezekre a helyekre? Bevált gyakorlat, hogy a cementes fugázót szokták a szakemberek a lakóhelyiségekbe ajánlani, az epoxit inkább például medencéknél használják. Pedig a fentiek fényében indokolt lenne epoxi fugázót használni a konyhapulton, a fürdőszobában. Kinézetre nincs különbség, ám a hasznos tulajdonságai hosszú távon garantálják a felújítás sikerét. A Kerapoxy termékcsaládtagjait egyre több szakember használja örömmel! Kép forrása: architecturaldigest.com Fontos tudni, hogy a frissen elkészült, kifugázott helyiséget mikortól és mivel lehet takarítani, erre vonatkozóan mindig kérdezze meg a kivitelező szakembert. Ön is tapasztalta már, hogy hajszálrepedések jelennek meg a fugában a száradás után? Ez rossz esetben még kipergésekhez is vezethet. Ennek oka a bekeverésben keresendő, ami a második legnagyobb hibaforrás. Minden fugázónak van egy bizonyos vízmennyisége, amivel be kell keverni. Viszont a fugázó anyagban található gyantának fel kell tudnia oldódnia, ehhez pedig idő kell. Ezért a helyes bekeverés módszere az, hogy az előírt mennyiségű víz kerül a fugázóhoz, a bekeverés után 3-4 percet pihentetni kell, majd át kell keverni az anyagot. Kép forrása: amicusgreen.com Ha túl sok víz kerül az anyagba, túl híg lesz a fugázó, és akkor nem lehet vele dolgozni. A túlhígítás következménye még az is, hogy megrepedezik a fuga. Nézze meg videónkat a témáról: Ha szeretne a felújításához további szakszerű és bevált tanácsot, keresse fel honlapunkat. Itt megtudhatja, milyen terméket ajánlunk a felújításához, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

érdekelnek a részletek

Ezt az 1 apró tippet fogadja meg: íme, a Mesterek mestere tuti fugázási titka

2018 nov 22, fugázási tippek, tanácsok |

Kifaggattuk a legutóbbi Mesterek mestere győztesét, hogy mi a titka: hogyan lehetséges, hogy több ezer négyzetméternyi fugázott felületet készített már el, és még sosem volt garanciális panasz a munkájára. Mi a titka? Ha tökéletes végeredményt szeretne látni a falakon a fugázás után, ezt az egy tippet fogadja meg!

érdekelnek a részletek

3 apróság, hogy megtalálja a legszebb fugaszínt a csempéhez

2018 okt 29, fugázási tippek, tanácsok |

A fuga színe jelentősen befolyásolja a burkolat általános megjelenését, és ugyanúgy fontos a döntéshozatali folyamatban, mint a csempe színének kiválasztása. A fugaszínnek mindenre hatása van, az otthonának stílusától a napi takarítási rutinig, ezért ne vegye félvállról a kérdést!
Most megmutatjuk a három legkedveltebb fugázási színstílust, amellyel nem lőhet mellé, és a felújítás után csodájára járnak majd a burkolatnak.

érdekelnek a részletek

Elképesztő: így nem marja ki a vízkőtelenítés a csodaszép fugát az évek során

2018 okt 10, fugázási tippek, tanácsok |

Vannak olyan kényes területek a háztartásban, amik sokszor kíméletlen takarítást igényelnek, ezek főleg a vizes helyiségek, konyhák. A vízkő ellen erősen savas anyagokkal lehet felvenni a harcot, de közben azt is szeretnénk, hogy a fuga ne sérüljön, a súrolás következtében ne kezdjen kiperegni, roncsolódni. Mutatunk 6 tippet, amivel ez elkerülhető! Felújításnál, építkezésnél fontos tudni, hogy a burkolatból kitüremkedett ragasztó maradványt igen óvatosan, de alaposan kell kikaparni. Ugyanekkor a sarkoknál kimosni kell a felesleges ragasztót, hiszen a kikaparáskor szétdarabolhatjuk a hajlaterősítő szalagot, és oda a gondosan elkészített vízszigetelés. Épített zuhanyzók estében már erősen javasolt az epoxy fuga alkalmazása. A burkolaton a vízkőképződés fokozottabb, mint egy sima felületű zománcos, vagy akril anyagon, így elkerülhetetlen a vízkőmentesítés. A vízkő elleni tisztítószerek erősen roncsolják a cementes fugák felületét. A roncsolás hatására egyre könnyebben fog vízkövesedni, és mint egy öngerjesztő folyamat a végén a fuga eltűnését eredményezi. Ez könnyen elkerülhető, ha epoxigyanta alapú fugát választunk épített zuhany esetében. A KERAPOXY DESIGN szinte minden csempe színhez kínál szín alternatívát. Figyelembe véve, hogy a vegyszerek szinte nem tesznek kárt benne, így ár-érték arányban verhetetlen, hiszen nem kell felújítani, és sok év után is olyan mintha új lenne. Extra tipp: MAPEGLITTER csillám hozzáadásával pedig teljesen egyedivé teheti a burkolatát a csillogó fugával. 5. A padló-fal csatlakozásánál rugalmas fugahézagot kell kialakítani, hiszen itt a padló hőingadozásából adódó mozgási hézag van. A negatív hézagba a MAPESIL AC megfelelő. 6. A lefolyó és a burkolat csatlakozásánál epoxy fuga estében nem szükséges más anyag használata, viszont cement bázisú anyagnál itt is MAPESIL AC szükséges. A MAPESIL AC alkalmazása nem a vízzárás miatt szükséges, hanem hogy rugalmasságával megakadályozza a fuga kipergését.

érdekelnek a részletek