“Fugázási tippek, tanácsok”

Legyen olyan a fürdőszoba, hogy a csodájára járjanak!

2017 aug 31, fugázási tippek, tanácsok |

Van egy szokatlan tippünk, amitől a fürdőszoba igazán varázslatos lesz, amin a vendégei csak ámulnak és bámulnak. Ha Ön is különlegességre vágyik, exkluzív és izgalmas megoldást keres, akkor erről az apróságról tudnia kell, mert hatalmas különbséget jelent.

érdekelnek a részletek

5 tipp, és nem esik le a csempe, nem jön fel a padlóburkolat

2017 aug 9, fugázási tippek, tanácsok |

Az Ön otthonában esett már le csempe, jött fel padlóburkolat, botlott már el kiálló teraszburkolatban? Vagy nem is szeretné, hogy mindezek megtörténjenek? Akkor ezt a cikket látnia kell.
Mutatjuk, mi a leggyakoribb hiba, amit egy felújításnál, építkezésnél elkövethet, és mit tehet ellene.

érdekelnek a részletek

Egy apróság ronthatja el a felújítást! 5 tanáccsal elkerülhető

2017 máj 31, fugázási tippek, tanácsok |

Egy apróság ronthatja el a felújítást! 5 tanáccsal elkerülhető

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a burkolás végén a fugázásra már nem szánnak elég figyelmet.
Számtalan olyan esettel találkoztunk, ahol a felújítás után már rövid idővel hibák jelennek meg pont a fugázón. A fugázáskor ugyanis még rengeteg baklövést el lehet követni, de most 5 profi tanáccsal elejét lehet venni a bajnak! Lássuk, miket érdemes megfogadni:

érdekelnek a részletek

Így tüntesse el gyorsan és egyszerűen a fuga csúf foltjait!

2017 máj 15, fugázási tippek, tanácsok |

Addig sem kell nézni a fürdőszoba, konyha fugáinak foltosodását, elszíneződését, amíg a nagy felújításra sor nem kerül! Van ugyanis egy elképesztően egyszerű, gyors és könnyű megoldás, amivel bámulatos változás érhető el, és újra pompás lehet a fürdőszobája vagy a konyhája!

érdekelnek a részletek

A tökéletes fugázás 5 titka

2017 Már 17, fugázási tippek, tanácsok |

A tökéletes fugázás 5 titka

Egy jól sikerült burkolatcsere újravarázsolja az otthonunkat, ezért muszáj elegendő időt szánni a tervezésre, az anyagok beszerzésére, és a kivitelezés részleteire. Egy apróságról hajlamosak az emberek megfeledkezni, pedig a koronát ezzel tesszük fel a munkálatokra. A fugázást sokan nem veszik elég komolyan, hiszen az már a burkolás utolsó szakasza, szinte késznek érzik a feladatot. Pedig itt még nagyon sokat lehet rontani az összképen, érdemes megfogadni a szakemberek tanácsait. A profi kivitelezők ezt az 5 lépést mindig betartják a fugázásnál, és most Önnel is szívesen megosztják a titkukat: Hogy Ön is tisztában legyen azzal, mit csinál a szakember, ismerje meg ezt az 5 lépést: Mindenképpen meg kell várni a fugázóhabarcs teljes megszáradását. A száradás ujjpróbával ellenőrizhető, elsősorban a fugakereszteződésekben érdemes ezt kipróbálni. A száradási idő a körülményektől nagyban függ, de általánosságban 10-30 perc. Ha a fugázó már nem ragad, gyakran tisztított, nedves szivaccsal, körkörös mozdulatokkal kell lemosni a felületet és kialakítani a fugaképet. A fugakép kialakítását követően majdnem száraz szivaccsal, átlós irányú mozdulattal kell áttörölni a burkolatot. Ha a tisztítás készen van, 10-15 perc várakozás után a megszáradt fugafátyol körkörös mozdulatokkal eltávolítható a felületről. Ehhez ajánljuk száraz tisztítófilc használatát. Ha mindezek után még mindig láthatók fugázóanyag maradványok a burkolaton, azokhoz a Keranet savas tisztítószert ajánljuk. Ezzel lehet könnyen és szakszerűen eltávolítani a maradékot, 24 órával a fugázás után. Nagyon fontos, hogy a Keranet csak saválló felületeken használható, márványon és mésztartamú anyagokon soha. Természetesen a Mapei munkatársai további kérdésekben is a rendelkezésére állnak!

érdekelnek a részletek