4 bennfentes tipp, és az új burkolat csodájára járnak

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a felújítás során egy apróságnak nem hagynak elegendő időt, összecsapják, viszont így a burkolás összképe lesz ronda.

Ha a következő lista mind a 4 pontját megfogadják és betartják, igazán minőségi lesz az eredmény, és mindenki az új burkolat csodájára fog járni.

Kép forrása: lowes.com

  1. Válasszon a helyiségnek és a burkolólapnak megfelelő fugázóanyagot.

Vegye számításba, hogy hová kerül a burkolat, és milyen igénybevételnek lesz kitéve: például penészgátló, vízlepergető fugázó ajánlott a fürdőszobába és a konyhába. Ennek talán most még nem látja a jelentőségét, de a vízlepergető és a penészgátló tulajdonságok garantálják, hogy pár hónap múlva nem üti fel a fejét a sarkokban a penész, és nem csúfítja el az új burkolatot. (Nem beszélve arról, hogy milyen egészségtelen a penésszel egy légtérben élni.)

  1. Gondosan legyen előkészítve az alapfelület, meg kell tisztítani minden rászáradt piszoktól.

Talán úgy gondolja, hogy ez magától értetődik, de mivel a tisztítás macerás munka, hajlamosak vagyunk nagyvonalúan kezelni. Nagyon fontos, hogy a fuga tiszta felületre kerüljön, hogy néhány hónap elteltével ne mutatkozzon a felületén hiba.

Kép forrása: grestec.co.uk

  1. Meg kell várni, amíg a ragasztó teljesen megszárad, és csak aztán lehet a fugázást kezdeni.

Ne siettessük a munkálatok végét azzal, hogy nem adunk elég időt a ragasztónak megszáradni. Csak azt kockáztatjuk, hogy a felújítás után hamarosan megjelennek az első hajszálrepedések a fugán, és elkezd kiperegni az anyag.

Kép forrása: lowes.com

  1. A kifugázott területet időben le kell mosni és meg kell tisztítani.

Legyünk résen, és a fugázás után feltétlenül történjen meg a lemosás. Különben a beszáradt anyag nyomait nézhetjük a következő felújításig.

Fontos tudni:

Nagy jelentősége van annak, hogy a fugázás a megfelelő hőmérsékleten készüljön el. Ugyanis ez a száradásban játszik szerepet, és a burkolás élettartamát rövidítheti le. Bízza magát a szakemberre, aki mérlegelni tudja, hogy melyik a legjobb időszak a fugázásra.

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Megosztom