Egy szembetűnő részlet: a fuga

Egy szembetűnő részlet: a fugaMikor megtervezzük a lakásunk belső összképét, gyakran megingathatatlan elképzelésünk van arról, hogy melyik helyiség falait milyen színűre szeretnénk festeni, milyen padlóburkolatot szeretnénk, vagy éppen milyen csempét. És ezzel együtt sokan követjük el azt a hibát, hogy eszünkbe sem jut, hogy a járólaphoz, a csempéhez fugára is szükség van, hiszen egyebek mellett ez biztosítja, hogy a csempék, lapok a helyükön maradjanak, de legalább ilyen lényeges az is, hogy a fugázás komoly esztétikai szereppel is bír, hiszen kitölti a lapok közötti réseket. Érdemes tehát olyan fugát választani, ami színben passzol a csempéhez. Ebben a kérdésben persze rengeteg variáció létezik, és az egyéni ízlés határozza meg, hogy melyiket választjuk.

Milyen a jó fuga?

A jó fuga elsődleges ismertetője, hogy tartós. Nyilván ez nem könnyíti meg a választást, mert amíg nem próbáltuk, nem tudhatjuk, hogy mennyire tartós – elvileg. A referenciák azonban éppen arra valók, hogy még a vásárlás előtt megbizonyosodhassunk arról, hogy az adott fuga megfelelő minőségű. Általános érvényű tanács, hogy a fugán ne spóroljunk, ne fogadjuk el a lehető legolcsóbbat, mert könnyen úgy járhatunk, hogy a fuga hamar felrepedezik, kijön a helyéről, akkor pedig folyamatosan javítgathatjuk. Áldozzunk rá inkább egy kicsit többet és vásároljunk minőségi fugát, amivel hosszú éveken át elégedettek lehetünk!

Hogyan válasszunk?

Amikor kiválasztjuk a fugát, egy nagyon fontos kérdés, hogy hová kell, ugyanis ettől függ, mit kell bírnia. Egy fedetlen teraszon például ellen kell állnia az időjárás viszontagságainak, egy fürdőszobában pedig folyamatos nedvességnek van kitéve. Egy konyhában vagy előszobában pedig egészen más hatások érhetik a fugát.

Természetesen a lehetőségek végtelenek, mivel fuga is rengeteg különböző helyiségbe, helyre kellhet, de ha ellátogat a honlapunkra, segítünk eligazodni abban a kérdésben, hogy hova milyen fuga való, melyikkel jár a legjobban – ezzel könnyítve meg a választást az Ön számára!

Mozaikburkolatot tervez? Kattintson ide!

Megosztom