Fugázás a medencénél

Mindegy, csak vízbe csobbanhassak otthon!

Önben is felmerül ez egy forró, tikkasztó nyári napon, hogy milyen jó lenne csak papucsban, törölközővel a kezében kisétálni, és csobbanni egyet a SAJÁT medencéjében?

medence felújítás, fugázás, penész

Védje medencéjét a penésztől Mapei fugázással!

Felfrissülni, néhány karcsapást tenni, gyerekekkel pancsolni egy jót, anélkül hogy kocsiba kellene ülni, aztán elmenni a legközelebbi, emberekkel dugig tömött strandra, úgy, hogy még a törölközőt sem tudja lerakni úgy, hogy az Ön mellett pihenő vadidegen ne az Ön intimszférájában legyen.

De ha úgy tűnik, hogy régi álma  – hogy egy medencét is építtessen házához –  valóra válhat, és szeretné, hogy medencéje hosszú évekig maradjon otthona méltó dísze, penész mentes és tartós, akkor fontos a helyes fugaválasztás. Ezt akkor sem szabad elhanyagolnia, ha medence felújítás miatt keres fugázási megoldásokat.

A fugázás látványos része a medencének – fontos, hogy ha a medence nem lesz gyakran és erős vegyszerekkel kezelve elegendő cementes fugázóanyag az építéshez, a felújításhoz, termálvíz és erős vegyszerezés esetén pedig szükséges az epoxy fugázó. Ha valami design-osat is szeretne, már erre is van megoldás, hiszen már csillogó fugázók is léteznek, mely díszes és fantáziadús, egyedi látvány kialakítását teszi lehetővé a medence felújításakor is.

Azonban a legbiztonságosabb megoldást, elsősorban a medencetisztításhoz használt vegyszerek miatt, a műgyanta alapú fugázás jelenti. Ezért célszerű, ha tartós, a vegyszereknek ellenálló fugázót alkalmaz, például a Mapei  KERAPOXY termékcsaládját, amellyel sok éven keresztül lehet büszke tulajdonosa medencéjének.

A medence kellemes hangulatát és a látványt rontja a penész látványa, ezért is érdemes meggondolnia, hogy milyen fugázási megoldást választ a penész ellen. A Mapei fugázókkal nem csak ellenálló és szép lesz a medencéje – akár újat épít akár medence felújítás alkalmával -, de a penész ellen is védi a személyes uszodáját.


Ultracolor Plus Kerapoxy CQ Kerapoxy Design